Loading...

Nyheder 2013

Store DM (1.dag): Guld til Hari - mesterskabsrekord af Nick

28. juli 2013 · Jeppe Weinreich

Hari 10,61s - Ekelund-Arenander 46,22 - Kirkegaard 55,35s - Bonde Holm 4.35m.

Med vindertiden 10,61 sek. kunne Kristoffer Hari (Hvidovre AM) ved DM i Aalborg som ventet lade sig fejre som den yngste danske mester på 100 meter nogensinde. Det 15 år og 7 måneder gamle supertalent lignede i lørdagens imødesete finale ikke én, der gav sig fuldt ud. Alligevel kunne han sejre med 0,14 sek. ned til Festus Asante (Korsør AM), der i det indledende heat havde sat PR med 10,72 sek. Ærgerligt nok blev finalen uden Morten Dalgaard Madsen (Skive AM), som igen havde pådraget sig feber af en slags og følgelig var nødt til allerede inden det indledende heat at trække sig.

Efter at Jesper Simonsen i 2010 tog titlen som 32-årig, har kåringen af Danmarks hurtigste mand været en ungdommelig affære. Andreas Trajkovski vandt som 18-årig året efter, mens Frederik Thomsen heller ikke var fyldt 19, da han løb med sejren i fjor.

Nick Ekelund erobrer mesterskabsrekorden
På 400 meter viste Nick Ekelund-Arenander (KIF) igen europæisk topklasse, da han vandt i 46,22 sek. – hans hurtigste tid på dansk grund nogensinde og en forbedring af Christian Birks ti år gamle mesterskabsrekord med mere end et halvt sekund. Med sølv til Nicklas Hyde (Sparta) i 48,01s og bronze til Christian Clausen (KIF) i 50,02s var der velsagtens tale om den største spredning inden for top-3 i mesterskabets historie.

Anne Sofie Kirkegaard sejrer i ny ungdomsrekord 
Suveræn sejr var der også tale om på kvindernes distance. En småskadet Stina Troest (Amager AC) meldte fra dagen før, og dermed udeblev en ellers på papiret spændende duel. Kirkegaard gav ren opvisning og krydsede målstregen i 55,35 sek. – en forbedring på 0,04s af den 15-års rekord, hun satte ved Ungdoms-OL for nylig.

Jeppesen sejrer i seværdig højdespringsfinale
Var der tale om suveræne sejre i de to førnævnte finaler, så var det anderledes spændende i mændenes højdespring. Ungdoms-VM deltageren Jonas Kløjgaard (Aarhus 1900) sprang til at starte med overbevisende og førte foran Andreas Jeppesen (Esbjerg AM), da overliggeren blev hævet til 2.03m. Her rev Kløjgaard for første gang, mens Jeppesen kom over i andet forsøg. Det lykkedes Kløjgaard at tage de 2.03m i tredje forsøg, og da han så tog 2.06m lige efter i første forsøg, lignede det et overtag, men Esbjerg-springeren kom også over i første forsøg – og minsandten om han ikke også satte endnu en PR med 2.09m og sikrede Esbjergs den første titel i mændenes højdespring nogensinde.

Caroline Bonde Holm – tilbage på toppen 
Siden landskampen for halvanden måned siden har Caroline Bonde Holm (Sparta) ikke konkurreret, men i stedet koncentreret sig om træningen. Det har tilsyneladende båret frugt. Med 4.35 meter var hun kun én cm fra sin egen danske rekord og havde efterfølgende et rigtig godt forsøg på 4.43 meter. Muligheden af en dansk rekord er altså bestemt til stede ved Copenhagen Athletics Games på torsdag.

Anna Olsson med guld i comeback'et
På kvindernes 100 meter måtte årets klart hurtigste, Mathilde Kramer (AAIG), noget overraskende se sig besejret - om end knebent - af Anna Olsson (Sparta), der ellers har været fraværende på de danske baner gennem hele sæsonen. 12,06s mod 12,10s lød de to respektive tider på.

Flot opvisning af Line Kalstrup Schulz
Arrangørklubben fik som ventet også en titel at varme sig på lørdag. Line Kalstrup Schulz viste på kvindernes 1500 meter allerede fra starten, at hun ikke ville løbe et taktisk løb imod den forsvarende mester Maria Larsen (KIF). Schulz lagde sig i front, og selvom Larsen kæmpede bravt kunne hun ikke hænge på. Vindertiden blev så god som 4:26,56, mens Maria Larsen på sølvpladsen blev belønnet med ny PR 4:32,38.

Kim Juhl Christensen bestemmer stadig
Efter en større formkrise lå det i luften, at Kim Juhl Christensen (Sparta) kunne miste sin position som Danmarks bedste kuglestøder før mødet med klubkammeraten Nick Petersen. Men Kim var lørdag den klart stærkeste på dagen og kunne i allersidste stød få kuglen ud på 19.26 meter – over en meter længere end Nick, der havde fem krydser i protokollen.

Tæt afgørelse i lændespring 
Dagens tætteste afgørelse faldt i mændenes længdespring, hvor de seneste års mester, Morten Jensen, ikke stillede op. Benjamin Gabrielsen (Sparta) lagde ud med 7.21 meter, og det viste sig overraskende nok, at ingen kunne overgå det. Tættest var Andreas Trajkovski (KIF) med 7.20 meter.

Hvidovres kvinder vinder stafetten 
Trajkovski løb også førsteturen på KIF's stafethold. Før sidste skifte lå de side om side med Sparta, men et meget dårligt skifte kostede dem dyrt, hvorefter stangspringer Rasmus Wejnold Jørgensen (!) løb guldet hjem på sidsteturen. Hos kvinderne måtte Sparta til gengæld se sig besejret af en godt løbende kvartet fra Hvidovre AM.

Frygten for regn under lørdagens konkurrencer blev gjort til skamme på en dag, der bød på nærmest perfekte vejrhold. Kun et par meget små regnbyger fandt vej til Skovdalen Stadion, hvor der søndag er lagt op til flere gode opgør.

© Copyright Dansk Atletik Forbund