Loading...

Nyheder 2014

CAG: Supersprintere til start på Østerbro

29. juli 2013 · Jeppe Weinreich

Torsdagens Copenhagen Athletics Games byder på det flotteste program i mange år. De to danske VM-deltagere får her stærk international modstand, inden det går løs i Moskva bare ni dage senere. Den amerikanske supersprinter Walter Dix stiller til start på 100 meter.

Internationale topatleter har valgt at benytte Østerbro Stadion som ramme om den sidste test inden VM i Moskva (10.-18. august). Det sker ved torsdagens Copenhagen Athletics Games – det p.t. eneste internationale atletikstævne på dansk grund - som står klar med det flotteste program i mange år. Senest har den amerikanske supersprinter Walter Dix meldt sin ankomst. Dix vandt sølv i VM-finalen på 100 meter for to år siden, efter at Usain Bolt var blevet diskvalificeret for tyvstart.

Dansk atletiks to eneste VM-deltagere får fornem modstand i deres respektive starter:

400-meter-finale i verdensklasse 
Nick Ekelund-Arenander (Københavns IF) viste superform ved weekendens DM, og han kommer på 400 meter bl.a. op mod briten Richard Strachan, der på årets europarangliste indtager 7. pladsen – to pladser højere end den danske rekordholder. Med Botswanas Isaac Makwala, der sidste år løb i verdensklassetiden 45,25 sek., bliver der tale om et brag af en 400 meter finale. Muligheden af en ny dansk rekord er bestemt til stede.

Stærk stangspringsduel
Stangspringer Rasmus Wejnold Jørgensen fra arrangørklubben Sparta er ligeledes i sit livs form. Med 5.65 meter i år hører han til blandt verdens 30 bedste i disciplinen. Torsdagens stærke felt tæller den britiske mester Luke Cutts, som ved Diamond League stævnet i London sidste weekend tog en 4. plads med sit højeste spring nogensinde 5.70 meter. To mere kendte navne er den hollandske guldvinder fra VM 2005, Rens Blom, samt Sveriges Alhaji Jeng – sølvvinder ved VM-inde i 2006. Jeng ankommer med en frisk sejr fra Savo Games i Finland, hvor han klarede 5.60 meter.

Hækkeløber sigter mod dansk rekord 
Det tredje store danske navn er Andreas Martinsen (AK Holstebro), som i juni forbedrede en 26 år gammel dansk rekord på 110 meter hæk til 13,68 sek. 23-årige Martinsen kan også forvente meget stærk modstand i et felt, som bl.a. tæller briten Lawrence Clarke, der i semifinalen ved OL i London løb så stærkt som 13,31 sek. Også her kunne en dansk rekord se dagens lys.

Sprintlegender på plads
Ud over førnævnte Walter Dix er et par andre kendte sprinternavne på plads. Muna Lee (USA) har stået i tre olympiske sprintfinaler på 100 & 200 meter med en 4. plads på sidstnævnte distance fra Beijing 2008 som det bedste. Selvom hun er fyldt 31, har hun i 2013 haft sin bedste sæson i flere år med 11,00 sek. ved de amerikanske mesterskaber for fem uger siden.

Europarekordholder
Det mest kendte navn til start er 34-årige Francis Obikwelu på 100 meter. Ved OL-finalen i 2004 vandt portugiseren sølv med 9,86 sek. – en tid, der stadig står som europarekord.

En tribut til Wilson Kipketer
Stævnet slutter traditionelt af med ”Wilson Kipketer Tribute 800m”. Også her er der samlet et flot felt – desværre uden sidste års vinder, Andreas Bube, som er i gang med genoptræning efter en skade.

Copenhagen Athletics Games 2013 – Østerbro Stadion torsdag d. 1. august 
Stævnet varer fra kl. 18:30-21:15 
Tidsskema, startliste m.m. på stævnets hjemmeside:
http://spartacag.dk

© Copyright Dansk Atletik Forbund