Loading...

Nyheder 2013

CAG: Stina Troest meldes klar

31. juli 2013 · Jeppe Weinreich

Bronzevinderen fra Junior-EM er klar til topmødet på Østerbro, efter at en drilsk skade tvang hende til at melde fra til DM.

Hendes start ved torsdagens CAG så på et tidspunkt tvivlsom ud, efter at hun sidste weekend meldte afbud til DM – men bare rolig: Stina Troest (Amager AC) er med, når startskuddet til kvindernes 400 meter hæk lyder i morgen.

”Vi lavede en lille test i går, og Stina kunne ikke mærke noget til sin skade i hasemusklen. Så ja, hun løber, og så håber vi bare, at det holder,” fortæller hendes far og træner, Jørgen Troest.

Heatet på 400 meter hæk er af høj kvalitet, og den danske bronzevinder fra Junior-EM får her et gensyn med nr. 4 ved den lejlighed, norske Vilde Svortevik, som hun i Rieti lige akkurat gik forbi på de allersidste meter. 

Unge, stærke russere
Der er dog langt stærkere konkurrenter med. Den 21-årige russer Anastassia Korshunova indtager med 55,12 sek. en 11. plads på europaranglisten, mens hendes jævnaldrende landsmand, Vera Rudokova, er nr. 16. Trods en langsommere PR (55,92s) har Rudokova et mere imponerende CV: GULD ved Ungdoms-VM 2009, GULD ved Junior-VM 2010, GULD ved Junior-EM 2011, og for to uger siden: GULD ved EM-U23!

En anden formstærk løber i heatet er Mares Mägi, der så sent som i søndags blev estisk mester i ny nationsrekord 56,56 sek. Det siger sig selv, at en dansk sejr i det selskab ikke er realistisk, men måske en tid i nærheden af den danske juniorrekord (57,41s), som hun satte, da hun vandt sin bronze?

”Stina løb en fantastisk finale i Rieti, men med til historien hører, at hun jo pådrog sig en skade tre uger før EM og slet ikke kunne træne optimalt op til mesterskaberne,” lyder det fra Jørgen Troest.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund