Loading...

Nyheder 2013

CAG: Nick Ekelund-Arenander tog publikum med storm

02. august 2013 · Jeppe Weinreich

Torsdagens Copenhagen Athletics Games bød på en af de flotteste atletikaftener på dansk grund i mange år med en 100 meter finale i verdensklasse og Ekelund-Arenanders sejr på 400 meter som to højdepunkter. Kun en dansk rekord manglede som prikken over i’et.

Rygterne om en 100 meter i verdensklasse havde fyldt hovedtribunen helt op på Østerbro Stadion torsdag aften. Og de fremmødte tilskuere blev ikke skuffede. Walter Dix – viceverdensmesteren på 100 meter – viste i sin første start i små to måneder, at han er på vej tilbage. 10,19 sek. åbnede han med i det indledende heat. Den nye stadionrekord fik dog kun lov at stå to minutter, så overtog jamaicaneren Jacques Harvey den med et blændende løb i 10,06 sek. – personlig rekord med én hundrededel af et sekund og den hurtigste 100 meter (i godkendt vind) på dansk grund nogensinde. I finalen lå de to sprintere side om side med publikum stående op i vild applaus. Harvey trak det længste strå med 10,12 sek. mod Dix’ 10,14 sek. 

Publikum fik sin hjemmesejr 

Aftenens andet højdepunkt, som også fik publikum op at stå, var 400 meteren, hvor Nick Ekelund-Arenanders (KIF) lagde stærkt ud. Han gik først ind på den sidste langside, og selv om han stivnede en smule til sidst, formåede han at holde hele vejen i mål i 46,15 sek. – hans hurtigste tid på dansk grund nogensinde, men desværre ikke som håbet en dansk rekord. Nærmeste konkurrent, Richard Strachan (GBR) – Europas nr. 7 – blev slået med over tre tiendedele.

”Det var lidt tungt til sidst. Jeg var lidt træt, da jeg lægger for stærkt ud, men jeg blev simpelthen revet med af stemningen! Jeg har aldrig oplevet, at så mange klapper af mig. Jeg må prøve at give dem en bedre tid næste år,” lød det fra den danske rekordholder, hvis næste start bliver i Moskva.

Rasmus Wejnold 5.52m 
Også den anden danske VM-deltager, stangspringer Rasmus W. Jørgensen (Sparta), fik en udmærket generalprøve før VM. Med 5.52 meter sluttede han som nr. 3 med samme højde som to andre kommende VM-deltagere, Alhaji Jeng (SWE) og vinderen Luke Cutts (GBR), der begge klarede de 5.52 meter i første forsøg. Mens Jeng forsøgte på 5.62m, gik de to andre op på 5.70m. Et enkelt af Rasmus’ forsøg på denne højde var hæderligt, uden dog at være helt tæt på.

Martinsen - 13,75s 
Også på mændenes 110 meter hæk kunne en dansk atlet følge med de bedste. Andreas Martinsen (AK Holstebro) fik ikke en helt god start, men kom uhyre stærkt på de sidste meter og var meget tæt på at tage andenpladsen. En tredjeplads i 13,75 sek. – den næstbedste danske tid nogensinde – fik han med hjem. USA’s Fred Townsend vandt i ny stadionrekord 13,64 sek.

”Min start i dag var ikke så god som ved DM – og det koster. Jeg skal arbejde for at komme op i feltet. Jeg kunne ellers mærke, at der var mere i mig i dag,” lyder det fra Andreas.

Laugesen sætter PR 
Mændenes 400 meter hæk var ramt af et par afbud, så kun fire stillede op. Nok blev Christian Laugesen (Sparta) sidst, men det var i PR-tiden 51,80 sek. – og det er faktisk den hurtigste tid af en dansker i godt 20 år!  

Flot løb af Troest 
Forinden havde en anden dansk hækkeløber gjort det flot. Stina Troest (Amager AC) tog her tredjepladsen med 57,93 sek. og var ikke så langt fra den vindende russer, Vera Rudokva (56,72s), som det ellers var ventet. 

Kim i stødet
Aftenen blev sluttet af med to nye danske årsbedste, da først Kim Juhl Christensen (Sparta) blev 3’er med 19.38m efter en stabil serie med fire stød over 19 meter. Canadas Dylan Armstrong viste verdensklasse med to stød på 20.73m og tog sejren for andet år i træk.

PR til Nick R. Jensen 
Traditionen tro blev der sluttet af med Wilson Kipketer Tribute 800m. Et godt og jævnbyrdigt felt bød på et seværdigt løb med Mukhtar Mohammed (GBR) som fortjent vinder i 1:47,56. Nick R. Jensen blev her trukket ned til ny PR 1:49,75 – en tid, som dog kun rakte til 8. pladsen.

Generelt var der højt niveau hele vejen rundt. Vejret var perfekt til atletik med stort set vindstille vejr hele aften. Publikum fyldte godt op, og det var på alle måder en vellykket aften. Stævnechef Henrik Paulsen var da også en tilfreds mand efter stævnet, som blev afviklet for niende år i træk.

Tilfreds stævnechef
”På forhånd var jeg lidt betænkelig med terminen, fordi den lå efter deadline for VM-kvalifikation. Men det viste sig at være en rigtig god dato. Det har været overvældende så mange, der har ønsket at starte ved stævnet i år. Alt klappede i dag. Vejret og tilskuerne. Det er første gang i de ni år, at jeg har forladt stævnet glad og fuldt tilfreds,” lyder det fra Henrik Paulsen, som vurderer, at mindst 1500 tilskuere var inde på stadion.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund