Loading...

Nyheder 2013

Nordisk hold i kamp mod stormagter

02. august 2013 · Jeppe Weinreich

Et fælles nordisk hold er for første gang inviteret med til det årlige DécaNation. Flere danske atleter er varme kandidater til landskampen, som afvikles d. 31. august i Frankrig.

Et nordisk landshold i kamp mod stormagter som USA, Rusland og Tyskland. Det er unægtelig en interessant startmulighed, som har åbnet sig for nogle af de bedste danske atletikfolk. Norden er nemlig blevet inviteret til at stille med hold ved DécaNation, som foregår i Valance i Frankrig den 31. august.

Landskampen er blevet afviklet hvert år siden 2005 og har deltagelse af otte landshold. Hvert hold har én mand og én kvinde med i hver af de 10 øvelser (deraf navnet Deca), som er på programmet.

Idet matchen i år falder sammen med de svenske mesterskaber, vil holdet kun bestå af de fire andre nordiske lande, fortæller Lars Nielsen, der er udpeget som holdleder for det nordiske team. Og hvilke danske atletikfolk er så Nordens p.t. bedste (fraregnet Sverige)? Det er der såmænd seks, som er:

• Nick Ekelund-Arenander (KIF) på 400 meter

• Andreas Martinsen (AK Holstebro) på 110 m hæk
• Ole Hesselbjerg (Sparta) på 3000 m. forhindring
• Rasmus W. Jørgensen (Sparta) i stangspring
• Kim J. Christensen (Sparta) i kuglestød
• Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) i kuglestød

”Om de alle kan holde denne placering frem til udtagelsen den 14. august, må tiden jo vise, men det er et flot udgangspunkt, at Danmark umiddelbart kan levere hele 6 af 20 aktive til dette fælles hold,” lyder det fra Lars Nielsen.


DécaNation 2013 – Valance (FRA) d. 31. august 
Deltagerlande: USA, Rusland, Frankrig, Tyskland, Cuba, Italien, Ukraine og ”Norden”
Discipliner:
Mænd: 100 – 400 – 800 – 1500 – 110 m hæk – 3000 meter forhindring – Stangspring – Længdespring – Kuglestød – Hammerkast
Kvinder: 100 – 400 – 800 – 1500 – 100 m hæk – 3000 meter forhindring – Højdespring – Længdespring – Kuglestød – Hammerkast

Landskampen er blevet afholdt siden 2005. De første fem gange i Paris, siden da i skiftende byer i Frankrig. USA har vundet de seneste fem år.

DAF vil betale rejse for de danske aktive og Team Leader, mens arrangørerne dækker opholdet for holdet i Valance. Der vil være udrejse den 30. august og hjemkomst den 1. september. 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund