Loading...

Nyheder 2013

Moskva2013: Masser at se frem til

08. august 2013 · Jeppe Weinreich

Lørdag går det løs på Luzhniki - det renoverede olympiske stadion i Moskva. Sportschef Thomas Bøgh roser de rammer, som værterne har skabt, og vurderer muligheden for dansk avancement.

Nedtællingen til VM nærmer sig snart nul. Allerede lørdag morgen skal Rasmus W. Jørgensen i aktion, når de mandlige stangspringere skal forsøge at sikre sig en finaleplads. Først fredag ankommer den anden danske deltager, Nick Ekelund-Arenander, som søndag skal løbe indledende på 400 meter.   

”Rasmus har valgt at lave de sidste forberedelser her i Moskva, hvor han har været siden søndag. Selv om Rasmus i år har sat personlig rekord, så kommer han i sin VM-debut i menneskehænder,” fortæller sportschef Thomas Bøgh. ”Målt på den personlige rekord 5.65m er han seedet delt nr. 30, og målt på sit sæsonbedste er han delt nr. 24. Så Rasmus skal virkelig overgå sig selv for at komme i finalen. Det vil derfor heller ikke være rimeligt at sætte succeskriteriet efter en finaleplads. Vi vil meget gerne have Rasmus til at springe på den højde, som giver en finaleplads. Hvor langt det så rækker i den sidste ende, må tiden vise.”

 

Ved VM for to år siden var det direkte finalekrav sat til 5.70m. Det viste sig dog langtfra nødvendigt at springe så højt. Således rakte 5.50m uden nogen nedrivninger undervejs. I Berlin 2009 var der heller ingen, som sprang 5.70m i kvalifikationen. Her rakte 5.55m uden nedrivninger til finale. (seneste: 5.70m bliver også kravet i år - se den friske startliste HER)

Men ellers har Thomas Bøgh kun lovord til overs for værterne.

Perfekte rammer for atleter og tilskuere
”De lokale russiske arrangører har gjort deres yderste for at skabe gode rammer for atletikken. Trænings- og konkurrencefaciliteterne er i top – det samme er vejret. Hele tre træningsstadions er til rådighed for de aktive, og det renoverede Luzhniki Stadium (det tidligere olympiske stadion fra 1980) med plads til 75.000 tilskuere er prikken over i'et. Aktive, tilskuere og millioner af tv-seere har virkelig noget at se frem til!” lyder det fra sportschefen.

Det var netop på Luzhniki Stadium, at Jens Smedegaards legendariske, nu af Nick slettede rekord i sin tid blev sat. Siden dengang har ingen dansk 400-meter-løber deltaget i et globalt mesterskab (OL/VM). Altså indtil på søndag kl. 9.05 dansk tid.

Et møde med de helt tunge drenge
”Nick har valgt at forberede sig en smule anderledes, idet den sidste træning er foregået på Østerbro. Nick ankommer til Moskva to dage før konkurrencestart. Han har jo indtil videre haft en fantastisk sæson, og den nye danske rekord taler for sig selv. Selv om Nick også skal løbe op til sit allerbedste - og måske mere til for at avancere til semifinalerne, så er det en selvtillidsfyldt ung VM-debutant, som slippes løs den 11. august. Det er de helt tunge drenge, han nu skal op imod, men han er ikke typen, som slår op i banen. Det bliver de små marginaler, som kommer til at bestemme, om vi skal se Nick i semifinalen. Mulighederne er der, men det hele skal flaske sig for ham, hvis avancementet skal i hus,” vurderer Thomas Bøgh.

Et blik på de tidligere VM viser, at 46,10s var nok til en af de 24 semifinalepladser i 2011. Tidligere har det dog været langt sværere. I Osaka 2007 havde den danske rekord 45,50s således ikke rakt til avancement, mens der i Berlin 2009 krævedes 45,64s for at gå videre på tid.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund