Loading...

Nyheder 2013

Klubjubilæum fejret med lange kast

13. august 2013 · Jeppe Weinreich

Lørdag fyldte Helsingør IF Atletik 100 år, og ud over den officielle fejring var der konkurrence med deltagelse af landets bedste kastere.

Kastestævnet ”Holger D Throwing day” blev lanceret af Helsingør IF sidste år, og med klubbens 100 års jubilæum var det oplagt at lægge årets stævne i forbindelse med fejringen sidste lørdag.

40 af dansk atletiks bedste kastere havde takket ja til invitationen, og det kom der flere fine konkurrencer ud af. Blandt de danske seniormestre, som også vandt i Helsingør, var Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) i kuglestød med 15.35m, Nina Otto (Sparta) og Lukas Björnvad (ROAR) i spydkast med hhv. 49.01 og 61.59m samt Emil Mikkensen (OA/OGF) i diskoskast med solide 53.32m.

I mændenes kuglestød var der tre mand over de 16 meter, med DM-sølvinder Nick Petersen (Sparta) bare 9 cm foran Thomas Hoffmann (Hvidovre AM) med 16.66 mod 16.57m. 38-årige Michael Johansen (ROAR) var på 3. pladsen for første gang i år over de 16 meter. 

Og den nye stævnetradition, ja den er kommet for at blive, understreger John Odgaard fra Helsingør IF.

Stævnet skal være endnu større 
”I år var deltagerantallet ca. 50 % større end forrige år, og vi håber med tiden på at få bygget et kastestævne op med deltagelse af endnu flere stærke udenlandske kastere, der kan give endnu flere gode resultater og inspiration til de danske eliteudøvere,” lyder det fra stævnechefen. ”Hvis det ikke lige havde været for det igangværende VM i atletik i Moskva, havde der i lørdags også været deltagelse af den svenske VM-hammerkaster Tracy Andersson, der i år har sat svensk rekord med 70,82 meter, men hun valgte altså Moskva frem for Helsingør!”

Det blev også til en enkelt dansk ungdomsrekord i kaste 4-kamp (15 år), hvor Thea Jensen fra Glostrup opnåede 2.582 point i de 4 kasteøvelser.

"Holger D Throwing day" - Helsingør d. 10. august 2013
Resultatliste

Læs en stor reportage fra Helsingør Dagblad

© Copyright Dansk Atletik Forbund