Loading...

Nyheder 2013

Nye IAAF-regler ang. spil på atletik

14. august 2013 · Christian Rath

I forbindelse med den nyligt afholdte IAAF-kongres i Moskva stadfæstede det internationale atletikforbunds kongres et regelsæt for spil på atletik.

Dansk Atletik Forbund vil som følge heraf henlede udøvere, trænere og lederes opmærksomhed på følgende centrale principper i det nye regelsæt, som gælder for alle deltagere (udøvere, trænere og ledere) i internationale konkurrencer.

Kend reglerne 
Det er dit ansvar, og meget vigtigt, at du som deltager og / eller akkrediteret træner/leder i en international konkurrence læser og forstår IAAF regel 9.
Sanktioner for overtrædelse af spil-relaterede regler og andre anti-korruption regler er alvorlige, og kan resultere i langvarige udelukkelser.

Spil aldrig på atletik 
Spil aldrig på atletik. Bed aldrig nogen om at gøre det på vegne af dig. Det er ikke tilladt for dig at indgå væddemål på en atletikbegivenhed. 
Det er ligeledes heller ikke tilladt at opfordre, herunder vejlede, andre til at spille på en atletikbegivenhed.

Medvirk aldrig i nogen form for aftale om udfald af en konkurrence. Vær opmærksom på, at en overtrædelse af IAAF regel 9 "match-fixing" kan indebære en straf, som rækker ud over idrættens verden.

Vær forsigtig med intern viden 
Som deltager og / eller akkrediteret træner/leder kan du kan få adgang til oplysninger, som ikke er tilgængelig for offentligheden i kraft af din position i sporten; f. eks. oplysninger om, at en atlet bærer en mindre skade eller er syg. Dette anses for intern viden. Der er intet galt i at have denne viden, men du skal vide, at det ikke må bruges af dig til at spille eller videregive til en anden person, som du med rimelighed kan forvente vil bruge denne viden til at spille på en konkurrence.

IAAF's regel 9 indebærer ligeledes, at du er forpligtet til at indberette eventuelle opfordringer eller invitationer til adfærd, som udgør en overtrædelse af dette regelsæt. Gør du ikke det, er det et brud på regelsættet.

Derfor, hvis du hører om noget mistænkeligt, eller hvis nogen kontakter dig med henblik på at "fixe" en konkurrence eller love dig belønning for intern viden, så skal du kontakte IAAF øjeblikkeligt via e-mail på integrity@iaaf.org.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund