Loading...

Nyheder 2013

Stort dansk ungdomshold dyster i Tyskland

05. september 2013 · Jeppe Weinreich

73 unge atleter er med ved weekendens Löwenspiele i Tyskland.

Dansk atletik kommer til at sætte et tydeligt præg på de tyske Löwenspiele, der afvikles i Löwenberg (60 km nord for Berlin) førstkommende weekend. Hele 73 talenter i 14-15 års klassen er blevet udtaget til turen, hvor 16 ledere/trænere ligeledes er med. Turen er kommet i stand på B&U udvalgets initiativ, men hvor den årlige tur tidligere har været opdelt i Vest og Øst, så har begge hold i år samme mål for rejsen.

”Det bliver en rigtig spændende tur og en stor oplevelse for de unge. Det bliver jo første gang, at de stiller op for Danmark og ikke deres klub,” fortæller leder på turen, René Ipsen fra Ballerup AK, der samtidig understreger, at det ikke kun handler om selve konkurrencen.

En fed oplevelse
”Turen skal også bruges til at fastholde de unge i atletikken. Ud over selve stævnet handler det om at give dem en fed oplevelse med godt socialt samvær. Det vil helt sikkert give dem blod på tanden til at fortsætte,” lyder det fra Ipsen, som også ser frem til, at lederne fra vest og øst kommer til at lære hinanden bedre at kende på turen.

Fredag er der afgang med den ene bus, som fra Skive kører sydpå med et par opsamlinger undervejs, mens holdet fra øst starter fra København og ligeledes samler deltagere op på vejen ned gennem Sjælland.

Holdet blev udtaget før sommerferien, og der er typisk blevet udtaget to fra vest og øst i hver øvelse. Der er selvsagt tale om en trup, som tog godt for sig af medaljerne ved DMU sidste weekend.     

Stævnet i Löwenberg – som bliver afviklet for 20. gang - er måske ikke det største af sin slags, men det er et godt og traditionsrigt arrangement, som både Brøndby AK og Glostrup IC har deltaget i adskillige gange. Op til VM i Berlin i 2009 var der i øvrigt flere af de mindre nationer, som havde valgt stedet som såkaldt pre-camp.

20. Löwenspiele – Löwenberg (DE) d. 7.-8. september 2013 
Hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund