Loading...

Nyheder 2013

DM ½maraton: Jess Draskau debuterer på dansk grund

06. september 2013 · Jeppe Weinreich

Der står VM-pladser på spil for flere af de eliteløbere, som søndag stiller op ved DM, som afvikles i forbindelse med Audi Challenge Aarhus Halvmarathon. Med tilstedeværelsen af dansk-engelske Jess Draskau-Petersson, som løber i Danmark for første gang nogensinde, er der skabt ekstra interesse om løbet, som ud over elitefeltet forventes at samle 2500 motionsløbere.

Nok er der stadig et halvt år til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton i København, men for de danske løbere, som drømmer om at være med i elitefeltet, bliver det snart alvorligt. Første seriøse test kommer til at stå førstkommende søndag i Aarhus, hvor DM på distancen bliver afviklet.
DM er i år - som det var tilfældet i 2011 - indlagt i Audi Challenge Aarhus Halvmarathon, og det betyder, at hele eliten (med visse undtagelser) stiller til start sammen med 2500 motionsløbere. Med udtagelsen af en VM-bruttotrup til december er der føjet en ekstra dimension til løbet, som har start og mål i Viby, men som går igennem det festugeramte Aarhus.

Stærk trio i front 
Morten Munkholm fra den arrangerende klub Aarhus 1900 har fået dispensation til ikke at stille op, da han mere eller mindre har indstillet sæsonen med henblik på at koncentrere sig om EM Cross i Serbien i december (ifølge startlisten til lørdagens DT-finale løber han i stedet 5000 meter på Østerbro). Ligeså de seneste to års mester, Henrik Them (Sparta), som nok står over for en operation, men i høj grad stadig er inde i billedet. Trods disse markante afbud er det en stærk favorittrio, som tegner sig.

Abdi Hakin Ulad (Korsør AM) vandt bronze på 10000 meter ved EM U23, og han må gælde som favorit, selvom OL-deltageren på maraton, Jesper Faurschou (Herning LK), også har vist topform på det seneste. Læg dertil Lars Budolfsen (Sparta), som altid plejer at være god for en personlig rekord, og desuden er vokset op i Aarhus.

Drabelig dyst i vente 
"Det bliver rigtig spændende. Vi kan forvente en drabelig dyst, og jeg håber, at mange vil tage plads langs Frederiks Allé for at heppe på løberne," lyder det fra den tidligere storløber Niels Kim Hjort, som er manden, der i sidste ende skal udtage den danske VM-trup, som kommer til at bestå af fem mænd og fem kvinder. Bruttotruppen, som udtages i december, kommer til at rumme otte navne hos hvert køn.

"Alle kan, hvis de gør det godt nok, løbe sig ind i truppen. De løbere med de fire hurtigste tider når året er omme, er sikre på en plads i bruttotruppen. Så alt er endnu åbent," fortæller Niels Kim Hjort, som også ser frem til afgørelsen i kvindernes løb.

Her er der ekstra opmærksomhed omkring Jess Draskau-Petersson fra den arrangerende klub Aarhus 1900. Normalt ville den dansk-engelske løber være favorit, men da hun er under genoptræning og desuden ankommer fra en besværlig rejse fra USA, er der bestemt andre løbere, som kan true hende. Én af dem er 25-årige Anna Holm Baumeister (Viking Atletik), som ved DM 10000 meter på bane tidligere på sæsonen viste, at hun er i sit livs form. En farlig outsider er Louise Kunø (Aalborg AM), mens også lokale Louise Laursen (AGF) kan blande sig i topstriden.

"Også her tegner det interessant. Nok er Jess ikke i topform i øjeblikket, men hun giver sig forhåbentlig ikke uden kamp. Hun har trods alt løbet 2:31 på en maraton for bare et år siden."

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund