Loading...

Nyheder 2013

DT-finale: Sparta kan vinde dobbelt for 17. år i træk

06. september 2013 · Jeppe Weinreich

Mens tildelingen af guld på forhånd næsten er givet, er det langt mere åbent i kampen om sølv og bronze.

Spartas herrehold snupper den 28. sejr på stribe, og med kvindernes lige så suveræne 1. plads bliver det til den 17. dobbeltsejr på stribe. Ja, udfaldet af lørdagens DT-finale på Østerbro Stadion er næsten givet på forhånd; til gengæld er spændingen bevaret, hvad angår fordelingen af de andre medaljer. Og med udsigt til fint og varmt vejr kan det godt gå hen og blive en fin afslutning på sæsonen.

I fjor vandt KIF’s kvinder sølv efter en dramatisk sidste tur på 4x400 meter, hvor Sara Slott Petersen først så ud til at indhente et umuligt forspring op til københavnerne - for så at brænde ud på de sidste meter. Som bekendt må Aarhus 1900 i år undvære Sara, og med en anden vigtig pointscorer, Tine Bach Ejlersen, ude med en skade ligner sidste års nr. 4, Hvidovre AM, mere en medaljeaspirant.

 

Gamle kendinge i kuglestød
Hos herrerne stiller 1900’s vicemestre umiddelbart bedømt med et stærkere hold end i fjor, hvor de kun havde 3½ point ned til KIF. Interessant nok stiller aarhusianerne i kuglestød med den paralympiske mester Jackie Christiansen, som ikke har stødt med 7kg-kuglen siden DT-finalen i Skive for to år siden. For slet ikke at tale om træner Simon Stewart, som ikke har været i konkurrence siden han vandt bronze ved DM-inde i 2008. Med både Kim Juhl Christensen og Nick Petersen til start ligner det dog her sikre maksimumpoint for Sparta.

DM-revanche 
Esbjerg AM var ikke i nogle sæsoner at finde i 1. division, men de er med igen i år, og dermed er der lagt op til en revanche i det, der var et af Store DM’s højdepunkter, nemlig duellen i højdespring mellem Andreas Jeppesen (EAM) og Jonas Kløjgård (1900).

Topnavnet på Østerbro er naturligvis Nick Ekelund-Arenander (KIF) på 200 og 400 meter, mens dansk atletiks anden VM-deltager, stangspringer Rasmus W. Jørgensen (Sparta) – der onsdag måtte nøjes med 5.20m ved IAAF-stævnet i Zagreb - erstattes af Mikkel M. Nielsen. 

På startlisten finder man interessant nok Stina Troest (Amager AC) på 800 meteren. En distance, som hun med stor succes prøvede indendørs, men hidtil ikke har løbet i udendørssæsonen.

DT-finalen 2013 – Østerbro Stadion d. 7. september kl. 11:30


Slutstillingen i 2012
Kvinder
Sparta 104
KIF 83 point
Aarhus 1900 80.5 point
Hvidovre AM 75.5 point
Amager AC 56.5 point
Helsingør IF 32.5 point

Mænd 
Sparta 120 point
Aarhus 1900 87.5 point
KIF 84 point
Hvidovre AM 68.5 point
Esbjerg AM 59.5 point
Skive AM 41 point

(I forhold til i 2012 erstattes Helsingør (kvinder) af Aabenraa IG, mens Odense Atletik hos herrerne har overtaget Skive AM’s plads.)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund