Loading...

Nyheder 2013

Anna H. Baumeister tilbage på fuld styrke

24. september 2013 · Jeppe Weinreich

Den 26-årige bornholmer satte søndag en flot løbsrekord ved Friløbet i København, hvor 90-årige Niels Holst-Sørensen var starter.

Anna Holm Baumeister (Viking Atletik) viste søndag ved Friløbet i København, at hun er i sit livs form, da hun sejrede på 10 km-distancen i ny løbsrekord 33:59* minutter. Den personlige rekord kommer som en opmuntring, efter at feber tvang hende til at melde afbud til DM Halvmaraton i Aarhus to uger forinden.

I stedet satser den 26-årige bornholmer nu på at præstere en stærk halvmaratontid i Amsterdam 20. oktober med henblik på at komme med i VM-bruttotruppen. To uger inden løbet i Holland stiller hun op som favorit i Eremitageløbet.

Niels Holst-Sørensen
Til at starte den niende udgave af løbet, som KIF arrangerer i samarbejde med Berlingske Tidende, havde man inviteret ingen ringere end guldvinderen på 400 meter fra EM 1946, 90-årige Niels Holst-Sørensen, der dermed fik lejlighed til at hilse på den danske rekordholder på samme distance, Nick Ekelund-Arenander. Mens Nick kun har siddet på den danske rekord i tre måneder nu, så tilhørte rekorden Holst-Sørensen i lige knap 30 år i perioden 1941-1971!


”Det var spændende at møde Niels og høre ham fortælle om løb i 40erne. Han har prøvet alt det, jeg også gerne vil. Blandt andet at vinde medalje i EM,” sagde Nick Ekelund-Arenander til BT efter mødet.

Friløbet havde start på Gunnar Nu Hansens Plads på Østerbro, hvorefter ruten førte løberne en tur gennem Tivoli på sæsonens sidste åbningsdag for så at slutte inde på Østerbro Stadion, hvor Holst-Sørensen også overrakte præmier.

På mændenes 10 km kunne Michael Nielsen vinde for tredje år i træk i tiden 30:52. De to første gange var det for AGF, denne gang for Sparta.

Friløbet – Østerbro d. 22. september 2013
10 km*
Kvinder
1. Anna Holm Baumeister, Viking 33:59
2. Sine Gasbjerg, Sparta 37:24
3. Arndis Hafporsdottir, Island 38:16
Mænd
1. Michael Nielsen, Sparta 30:52
2. Jesper T. Andersen, Team Hechmann 31:04
3. Kasper L. Hartlev, Blovstrød Løverne 31:26
Resultatliste

* Friløbets 10 km rute blev DAF-opmålt onsdagen før løbet. Imidlertid blev der på selve løbsdagen ændret på ruten, hvorfor en ny opmåling er på vej. Alle tider er derfor indtil videre uofficielle.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund