Loading...

Nyheder 2013

CrossChallenge: Lørdag går det løs...

24. oktober 2013 · Jeppe Weinreich

Med det historiske Hindsgavl Slot ved Middelfart som kulisse åbnes på lørdag (26/10) den 36. sæson af Cross Challenge. En usædvanlig kort rundstrækning på en god kilometer skal medvirke til at skabe et publikumsvenligt og forhåbentligt spændende løb.

Som arrangør af turneringens 1. runde står ”Lillebælt i Løb”, som hvert år med stor succes har foranstaltet det topprofessionelle Lillebælt Halvmaraton. Det burde være garant for et godt arrangement, der afvikles i umiddelbar nær af Brogården i Strib, hvor DAF samme dag afholder to konferencer samt Atletikkens Årsfest.

Landets bedste løbere er – med få undtagelser – alle med. Hos herrerne møder Abdi Hakin Ulad (Korsør AM) op som klar favorit, mens turneringens samlede vinder fra sidst, Jesper Faurschou (Herning LK), sammen med Michael Nielsen (Sparta) udgør de på papiret to stærkeste konkurrenter. Morten Munkholm har på forhånd valgt 1. runde såvel som næste måneds NM Cross fra, mens Henrik Them (Sparta) efter et lille afbræk i træningen endnu ikke føler sig helt klar. I stedet har han nu påtaget sig tjansen som løbsspeaker!


Der løbes på en kort og lettere kuperet rute (1062 meter) i slotsparken, som mændene skal igennem i alt otte gange. Der bliver dermed tale om en meget publikumsvenlig rute, hvor de fremmødte hele tiden vil kunne følge med i topstriden. 

Anna Holm vs. Simone Glad
Kvinderne nøjes med seks runder, og her er der umiddelbart lagt op til et meget spændende opgør mellem den nordiske mester i Cross, Simone Glad (Odense Atletik), der kan se frem til stærk modstand fra Anna Holm Baumeister (Viking Atletik). Mens sidstnævnte har vist topform den seneste tid med suveræne sejre i eksempelvis Friløbet og Eremitageløbet, så kunne Simone Glad i sommer ikke leve helt op til det høje niveau, som hun viste i foråret. Men nu venter en ny sæson, og mon ikke den samlede vinder af de seneste to turneringer er opsat på igen at vise sig fra den sejrsvante side? Med i kampen er også det spændende, stadig relativt nye navn Louise Kunø (Aalborg AM) samt hendes navnesøster, Louise Laursen fra AGF.


Fremgang i deltagerantal
I fjor blev sæsonen åbnet i Korsør, hvor 200 tilmeldte var mødt op. Med 270 tilmeldte til denne runde er der altså en glædelig fremgang - specielt hos juniorpigerne, hvor tallet er gået frem fra 20 til 39.

Programmet er komprimeret lidt, så juniorerne løber i samme heat, men nøjes med to omgange mindre. Det tilfører konkurrencen et interessant aspekt, mener Niels Kim Hjort.

”Juniorløbere, U23 og seniorer kan presse hinanden, og juniorerne kan prøve et nyt tempo og en hårdere konkurrence af, hvilket er godt som forberedelse til NM såvel som EM Cross. Juniorløberne skilles tillige ud, så deres spurtopgør ikke påvirker seniorløberne. De sidste to omgange har seniorløberne alene til at afgøre deres konkurrence,” siger Niels Kim Hjort, der vil følge løbet nøje med henblik på udtagelsen af en stor dansk trup til NM i Reykjavik, som finder sted to uger senere.

De løbere, som i september blev forhåndsudtaget til EM Cross i Serbien (december), er også automatisk udtaget til NM – uanset deres præstation i Middelfart, understreger Niels Kim Hjort.

I mændenes holdkonkurrence brød AGF sidste år – med mindst mulige margin – den dominans, som rivalerne fra Aarhus 1900 ellers har udgjort i mange sæsoner. I år tyder noget på, at flere klubber vil kunne melde sig i topstriden. Denne 1. runde vil altså give et godt fingerpeg om, hvor de forskellige klubber står i år.

Cross Challenge 2013/14 – 1. runde Middelfart d. 26. oktober
Kl. 12.15 Senior M (8,7 km) + Junior M (6,6 km)
Kl. 13.00 Senior K (6,6 km) + Junior K (4,5 km)
Mere info HER

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund