Loading...

Nyheder 2013

Aalborg AM er Årets Forening

27. oktober 2013 · Jeppe Weinreich

Den nordjyske klub fik overrakt pokalen ved lørdags årsfest, hvor også Bramming IF Motion samt Kirsten Onsberg fra Hvide Sande blev hædret på behørig vis.

Aalborg Atletik & Motion er Årets Forening 2013. Ved Atletikkens Årsfest lørdag aften i Strib ved Middelfart modtog den nordjyske klub den fine udmærkelse, som sidste år blev givet til Korsør AM. Aalborg vandt prisen foran to andre indstillede klubber: Greve Atletik og Slagelse Atletik DELTA.

 

I begrundelsen for Aalborg AM’s kandidatur blev klubbens stærke ungdomsafdeling fremhævet. Således var det ved årets DTU finale kun Sparta, som også formåede at få finalister med i alle fire klasser. Derudover påtog klubben sig efter en årelang pause fra de helt store stævner på fin vis at afvikle årets Store DM. 

Formand for Aalborg AM, Finn Yde, der fik overrakt pokalen af DAF-formand Karsten Munkvad, kunne samtidig fortælle, at den officielle indvielse af byens nye indendørs atletikhal finder sted d. 5. januar.

Årets Leder: Kirsten Onsberg, Hvide Sande KFUM
I fjor gik prisen som Årets Leder til Johnni Ernst fra Sparta. Lørdag lå det på forhånd fast, at pokalen – eller rettere en forsølvet diskos – vil
le gå til en kvinde. De tre nominerede var nemlig Charlotte Beiter Bomme (Sparta), Vivi Hansen (Skive AM) og Kirsten Onsberg (Hvide Sande KFUM). Og vinderen...,ja det blev sidstnævnte, der kvitterede med en fin lille takketale. 

I begrundelsen for at indstille Kirsten Onsberg (foto th) blev der bl.a. lagt vægt på de store udfordringer, som en klub i en lille by uden et atletikanlæg indlysende nok står overfor. På trods af det, er det over en lang årrække lykkedes ildsjælen Kirsten Onsberg at skabe et klubmiljø i Hvide Sande KFUM. Med Mette Graversgaards to titler ved Store DM skrev klubben ligeledes historie i 2013. Kirsten Onsberg har en atletikfortid i Vejle, men flyttede til Hvide Sande i 1968 og var med til at stifte atletikafdelingen året efter.

Årets Arrangør: Bramming IF Motion
Aftenens sidste pris – Årets Arrangør – gik til Bramming IF Motion, der i år afviklede DM 100 km og dermed fik den vestjyske by på mesterskabskortet for første gang nogensinde. Klubben med 280 medlemmer har formået at samle byen om løb og arrangerer bl.a. også Skjern Bank Løbet og Bramming Ultra Marathon. De to andre klubber, der var indstillet, var Fredensborg AK og Amager AC.

Som en nyskabelse blev vinderne fundet via en sms-afstemning blandt deltagerne ved årsfesten, og i alle tre tilfælde var der tale om relativt stor enighed om vinderne. 

© Copyright Dansk Atletik Forbund