Loading...

Nyheder 2013

Store DM til Odense

05. november 2013 · Jeppe Weinreich

En stor del af kalenderen for 2014 er nu på plads.

Efter at Store DM i 2013 var henlagt til Aalborg – og de to foregående gange fandt sted på Østerbro – vender mesterskabet til næste år tilbage til Odense. Terminen hedder 2.-3. august, og det er meget passende allersidste deadline for kvalifikation til EM, som starter i Zürich bare ni dage efter.


Mens de gamle cindersbaner i stor udtrækning blev belagt med rødt kunststof i 70erne og 80erne, blev det daværende stadion i Odense stående utidssvarende tilbage. Det betød, at Odense efter at have været DM-vært i 1966 blev forbigået de næste 30 år, indtil et helt nyt stadion igen stod klar til Store DM i 1996. Siden tog fynboerne i dén grad revanche og fik i det følgende årti tildelt mesterskabet fem år i træk. Med næste års mesterskab er det altså sjette gang på bare ti år. På nuværende tidspunkt har Aarhus 1900 tilkendegivet interesse om at afvikle mesterskabet i både 2015 og 2016. 

Flere andre store mesterskaber har de seneste måneder fundet en vært. DM-inde bliver for syvende år i træk afholdt i Spar Nord Arena i Skive. Det sker i weekenden 22.-23. februar, mens der er DMU-inde i samme hal ugen efter.

DM Hold hører op 
Ved Senior-konferencen dagen før DAFs årsmøde blev det besluttet at stoppe nyskabelsen DM Hold, som dermed kun nåede at blive afviklet tre gange. Randers Freja Atletik stod egentlig som vært for mesterskabet i maj 2014, men Langvang Stadion kommer i stedet til at danne ramme om årets udtagelse til EM Hold (7.-8. juni). En slags turnering a la DM Hold kan komme på tale i forbindelse med udtagelseskonkurrencerne, men det vil ikke have status af et DM.

DM 2014 i 2013
1. december, altså om små fire uger, skal vinderen af Kongepokalen findes i Viborg, som arrangerer DM Lang Cross. Så sent som i marts i Herning kårede man den seneste vinder, men grundet IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton i marts er mesterskabet rykket frem til i år, selvom det reelt er et mesterskab hjemmehørende i 2014.

Nogle af de allerede fastlagte DM-terminer:

DM Lang Cross 2014 1. december Viborg (Viborg AM)
DM Kort Cross 25. januar Odense (OA/OGF)
DM-inde 22.-23. februar Sparbank Arena, Skive (SAM)
DMU-inde 1.-2. marts Sparbank Arena, Skive (SAM)
DM 10 km landevej 9. marts Østerbro (Sparta)
DM Halvmaraton 3. maj Middelfart (Lillebælt i Løb)
Store DM 2.-3. august Odense (OA/OGF)
DM-ungdom 30.-31. august  Østerbro Stadion (Sparta)
DM Maraton 28. september  Odense (H.C. Andersen Marathon) 

Se hele oversigten her (bliver løbende opdateret)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund