Loading...

Nyheder 2013

Svensk kapacitet skal holde på de unge

14. november 2013 · Dansk Atletik Forbund

Dansk Atletik Forbund har ansat den svenske kapacitet Leif Dahlberg som leder for et projekt, der skal forbedre atletikkens evne til at holde på de unge medlemmer.

I et af Nordea-Fonden støttet 2½ årigt projekt agter Dansk Atletik Forbund at forbedre sportens evne til at holde på de unge medlemmer. 

Det er med dette formål, at den 57-årige svensker Leif Dahlberg med en fortid som såvel træningschef som landstræner i det svenske atletikforbund er blevet ansat af Dansk Atletik Forbund som projektleder med start d. 1. december 2013. 

”Leif Dahlberg er en af nordisk atletiks største kapaciteter. Han bringer med sig en enorm viden om træning, uddannelse og formidling til børn og unge i atletikkens rammer. Vi har haft flere samtaler med Leif og føler os overbeviste om, at Leif med sin erfaring, ildhu og iderigdom er en væsentlig forstærkning af vores forsøg på at skabe en positiv udvikling,” lyder det fra Jakob Larsen, direktør i DAF.

Leif Dahlberg har igennem mere end 30 år arbejdet med atletik på alle niveauer. Ud over en fremgangsrig karriere som træner for udøvere på alle niveauer, spillede Dahlberg også en væsentlig rolle i svensk atletiks storstilede projekt ”1.000 nye trænere”, som gav svensk atletik et stærkt fundament i de følgende år. Og der er nok at tage fat på herhjemme, mener svenskeren:

En stor opgave venter 
”Atletikken står med en stor udfordring og er bl.a. udfordret af de mange tilbud, som konkurrerer om de unges tid. Konkurrenceaktiviteten på stadionanlæggene er under pres, og deltagertallene viser med al tydelighed, at vi har en stor opgave foran os. Jeg er dog ovebevist om, at det er muligt at vende denne negative udvikling med en stor indsats over for ledere og trænere; både i form af uddannelse og ved udvikling af vores kultur.”

Nordea-Fonden støtter det ambitiøse projekt med 2,5 mio. kroner frem til sommeren 2016.

Projektet indledes med en undersøgelse udført af Idrættens Analyseinstitut. På baggrund af denne lanceres en række tiltag, som med udgangspunkt i ny uddannelse skal forny den foreningsbaserede atletik med henblik på at forbedre sportens fastholdelse af de unge medlemmer.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund