Loading...

Nyheder 2013

CrossChallenge: Stærke Sparta-hold til start

15. november 2013 · Jeppe Weinreich

Hyrdehøjen i Roskilde danner lørdag ramme om 2. runde af Cross Challenge, som denne gang består af en 18x1 km stafet. Maratonløberne Henrik Them og Lars Budolfsen stiller for en sjælden gangs skyld til start i turneringen.

Med en trio i skikkelse af Henrik Them, Lars Budolfsen og Michael Nielsen står Sparta umiddelbart med et stærkt kort på hånden før lørdagens 2. runde af CrossChallenge i Roskilde. Den ellers så dominerende klub har de senere år indtaget sekundære placeringer i crosssammenhæng, men med holdsejren i 1. runde tyder noget på, at man i år går efter den samlede sejr. De seneste otte sæsoner er det kun blevet til én sejr (2008-09). 

Det er fjerde år i træk, at en stafet indgår i vinterturneringen, og det plejer altid at være et forfriskende indslag, når alle klasser starter samlet og selve holdkampen kan følges tæt. Reglerne er de samme som de tidligere år: 18 x 1 km fordelt på tre løbere, hvoraf hver løber mindst skal løbe fire ture. De fire hurtigste ture bliver lagt sammen i den individuelle konkurrence.

Hellas Roskilde stod for samme arrangement for to år siden, hvor der løbes på en 1000 meter lang rundtrækning på Hyrdehøjsletten. 

Den nykårede nordiske mester, Abdi Hakin Ulad (Korsør AM), står over denne runde. Til gengæld er bronzevinderen fra samme mesterskab, Simone Glad med på Odenses hold. Aarhus 1900, der overraskede ved at vinde 1. runde, får svært ved at gentage bedriften, da de mangler 6’eren fra NM, Louise Langelund Batting.

Hoffmann debuterer for Sparta
6x1000 meter med godt tre minutters pause ligger også godt til mellemdistanceløbere, og her har Spartas herrer et andet stærkt hold med bl.a. Nick R. Jensen og Jakob Hoffmann. Sidstnævnte, der vandt individuelt i den allerførste stafetrunde i 2010, debuterer i Sparta-trøjen på lørdag.

Som det var tilfældet i 1. runde, er der et gensyn med den tidligere europamester i cross, Carsten Jørgensen. Denne gang nøjes han ikke med at løbe for sin klub, Blovstrød, men vil bagefter også holde et foredrag for deltagerne og andre indbudte.

Cross Challenge 2013/14 - 2. runde - Roskilde, d. 16. november
Mere info - startliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund