Loading...

Nyheder 2014

Martin Roald-Arbøl får internationalt blåstempel

19. november 2013 · Jeppe Weinreich

Formand for Teknisk Udvalg i DAF, Martin Roald-Arbøl, er af det europæiske atletikforbund blevet udnævnt til ITO – International Technical Officer.

Når Europas bedste atletiklandshold mødes til EM-hold i Braunschweig i juni 2014, vil der være dansk deltagelse på sidelinjen. Martin Roald-Arbøl, formand for Teknisk Udvalg i DAF, har nemlig erhvervet sig titlen af ITO – International Technical Officer.

Det europæiske atletikforbund udnævnte for nylig 72 personer til titlen, og deriblandt var altså den tidligere formand for DAF (2004-08) og nuværende formand i Hvidovre AM. Forud var gået fire lange undervisningsdage i Zürich, inden en krævende tredelt eksamen om lørdagen dannede grundlag for den endelig udvælgelse.

Og hvad laver en ITO så? Ved store internationale mesterskaber er der en ITO udstationeret ved hver disciplin. De fungerer ikke som dommere – det står den lokale arrangør for – men er til stede som en autoritet, der skal sikre, at der bliver dømt objektivt og i henhold til de internationalt gældende regler.

Inge-Marie Schöler – international kapgangsdommer
Martin Roald-Arbøl var ikke den eneste, der opnåede et blåstempel af European Athletics; også kapgangsdommer Inge-Marie Schöler er netop blevet IRWJ, hvilket står for International Race Walking Judge. For begge danskere gælder det, at de hvert fjerde år skal op til en ny eksamen for at beholde certifikatet.

Fremover kan de altså se frem til at skulle ud og gøre brug af deres regelindsigt ved internationale mesterskaber under European Athletics.

DAF har tidligere haft to ITO’ere i IAAF-regi, nemlig Mogens Finn Jensen og senest Georg Facius.

© Copyright Dansk Atletik Forbund