Loading...

Nyheder 2013

VM Halvmaraton: 16 danskere klarer det første nåleøje

11. december 2013 · Jeppe Weinreich

Dansk Atletik Forbund har i dag onsdag udtaget en bruttotrup til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton i København d. 29. marts. De kommende tre måneder skal afgøre, hvilke 10 navne som i sidste ende får lov at løbe i første række ved VM på hjemmebane.

16 af landets bedste løbere er kommet et skridt nærmere drømmen om at deltage ved VM på hjemmebane. Tirsdag udtog Dansk Atletik Forbund nemlig otte mænd og otte kvinder, som indgår i en bruttotrup til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton i København d. 29. marts. Eftersom en nation som maksimum kan stille med fem deltagere i hver klasse, skal truppen i sidste ende skæres ned til i alt 10 løbere.

”Tanken med denne tidlige udtagelse er at give løberne mulighed for at tilrettelægge et perfekt træningsforløb frem til d. 29 marts, så Danmark kan stille med det stærkest mulige hold,” siger holdleder Niels Kim Hjorth og tilføjer: ”Løberne skal være toptrimmede og i deres livs form!”

Som forberedelse til den store dag er der i slutningen af februar planlagt en uges træningslejr i Algarve, ligesom at der i den kommende tid vil finde flere træningssamlinger sted. Den 15. marts – to uger før VM – skal der skæres én mand og én kvinde fra. De resterende 14 løbere vil herefter blive tilmeldt i den såkaldte ”final entry”, inden de sidste fire bliver siet fra d. 21. marts.

En vigtig sidste test for truppen bliver DM 10 km landevej på Østerbro d. 9. marts. 

De seks løbere, som altså ender uden for elitefeltet, vil dog som en trøst kunne se frem til at løbe i landsholdsdragten i forreste række blandt de 30.000 motionsløbere, som sendes af sted på samme startskud som verdensklasseløberne helt fremme.

Den danske bruttotrup:

Mænd
Abdi Hakim Ulad, Korsør AM
Henrik Them, Sparta
Thijs Nijhuis, Viborg AM
Lars Budolfsen, Sparta
Morten Munkholm, Randers Freja Atletik
Michael Nielsen, Sparta
Jesper Faurschou, Herning Løbeklub
Peter Bech, AGF 

Kvinder 
Jess Draskau-Petersson, Aarhus 1900 
Louise Kunø, Aalborg AM
Louise Langelund Batting, Aarhus 1900 
Simone Glad, Odense Atletik
Anne-Mette Ågård, Sparta
Anna Holm Baumeister, Viking Atletik
Louise Laursen, AGF
(et ottende navn vil snarest blive udtaget) 

Se mini-biografier på dette LINK

© Copyright Dansk Atletik Forbund