Loading...

Nyheder 2013

Fin formtest af Morten Jensen

19. december 2013 · Jeppe Weinreich

Ved et lille springstævne med forkortet tilløb var den nordiske rekordholder onsdag tæt på sit bedste.

7.14 meter lyder måske som et beskedent resultat for Morten Jensen (Sparta), men faktisk er det noget af det bedste, som længespringeren nogensinde har præsteret. Springet blev nemlig opnået med bare 20 meters tilløb ved et lille, alternativt stævne i Sparta Hallen onsdag, og med dét handicap har han uofficielt 7.19 meter som sit bedste. Altså en fin formtest for den 31-årige rekordholder, og det kommer ikke helt bag på hans træner, Leif Dahlberg.

”Det var en god sæsonåbning. Træningen de sidste måneder er forløbet perfekt, og Morten har været skadesfri. Han er stærkere og spændstigere end tidligere. Nu handler det bare om også at få hans hurtighed op på et højere niveau. Den skal blive bedre, men jeg ser optimistisk på også at få den side af sagen forbedret,” lyder det fra Leif Dahlberg.

Med et uhyre barsk kvalifikationskrav til VM-inde på 8.16 meter er fokus i løbet af vinteren i stedet på at kvalificere sig til sommerens EM. Det kræver et spring på 7.95 meter.

Efter planen åbner Morten Jensen sæsonen for alvor ved Scandic Indoor Games i Huddinge nær Stockholm i weekenden 18.-19. januar. Ud over længdespring løber han her også 60 meter – for første gang i fire år.

Julestangspring - Østerbro, d. 18. december 2013
Længdespring M (forkortet tilløb)
1. Morten Jensen, Sparta 7.14m
2. Benjamin Gabrielsen, Sparta 6.75m

Stangspring K
1.Kirstine Odgaard Herr, Sparta 3.50m PR

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund