Loading...

Nyheder 2013

Ny sæson, ny klub

28. december 2013 · Jeppe Weinreich

Den danske rekordholder Andreas Martinsen åbner søndag sæsonen i Aarhus. Det sker ved ”Sidste Chancen”, hvor han stiller op i tre discipliner.

2013 var et superår for hækkeløber Andreas Martinsen. Ved landskampen i Litauen den 22. juni lykkedes det ham at aflive den 26 år gamle danske rekord på 110 meter hæk med den internationalt klingende tid 13,68 sek. Og ved to senere lejligheder var han igen under Erik S. Jensens gamle rekord. Ved søndagens ”Sidste Chance” i Aarhus tager den 23-årige atlet så afsked med 2013 - og hul på en forhåbentlig endnu bedre sæson. 

”Felttesten for nylig var o.k. Bl.a. løb jeg min hidtil bedste tid på en flyvende 30 meter, og teknisk set er jeg også blevet bedre. På søndag handler det bare om lige at prøve formen af, men jeg har da forhåbninger om et o.k. resultat,” siger Andreas Martinsen, der i samme i hal i februar 2012 erobrede den danske rekord på den sjældent løbede 50 meter hæk med tiden 6,80 sek.


Den danske rekord i kikkerten 
Søndag stiller han op på tre distancer: 60 meter ”flad” samt 50 og 60 meter hæk. Den danske rekord på sidstnævnte distance har siden DM-inde i Malmø 1996 tilhørt Claus Hirsbro med tiden 7,84 sek. Det er selvsagt en rekord, som Andreas – der selv har en PR på 7,90 sek. - har i kikkerten i den kommende sæson.

”Jo, det er en rekord, som jeg håber – eller regner med at slå. Kravet til VM-inde har min træner (Mikkel Larsen, red.) og jeg også besluttet at give en chance. 7,74 sek. er et rimelig skrapt krav, men det er ikke umuligt at komme derned. Vi har arbejdet meget med starten, og det kører fint,” lyder det fra Martinsen, der i forhold til i fjor allerede har fået et forspring. På samme tidspunkt sidste år var han nemlig stadig i gang med genoptræning efter en alvorlig skade under et løb i Østrig i juni 2012.  

Ny klub
Siden han begyndte med atletik har Andreas kun løbet for AK Holstebro, selvom han har boet i Aarhus i flere år. Søndag trækker han for første gang i Aarhus 1900’s klubtrøje.

”Jeg fik anskaffet mig trøjen i sidste uge, og det bliver da en lidt speciel følelse at konkurrere i den. Men jeg håber, at det bliver en god oplevelse,” slutter Andreas.

”Sidste Chancen” – Marselisborg Hallen, Aarhus d. 29. december kl. 14)
Startliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund