Loading...

Nyheder 2013

Trajkovski tager hul på nyt kapitel

28. december 2013 · Jeppe Weinreich

I starten af det nye år flyver Andreas Trajkovski til USA, hvor han de næste par år skal træne og studere i Iowa. Allerede den 18. januar debuterer han på universitetets hold.

Det har i lang tid været hans drøm at prøve sig af som længdespringer i USA, og nu er det sikkert og vist. Den 8. januar sætter Andreas Trajkovski kursen mod Idaho, hvor han i fire semestre skal læse på Iowa Western Community College og – naturligvis – træne.

Egentlig var det den 20-årige KIF’ers drøm at komme til Texas for at træne under den tidligere verdensklassespringer Kareem Streete-Thompson, men grundet et nyt karaktersystem, hvor Andreas i sidste ende kom til at mangle bare 2 pct., bliver det nu i stedet Iowa, hvor han har valgt studieretningen ”Athletics Training”. Evt. bliver det muligt for ham efter 1 til 1½ år at flytte studierne til Texas. 

Efter planen debuterer han for ”Iowa Western Reivers” allerede d. 18. januar i nabostaten Nebraska, som universitetet grænser op til.  


”Det bliver noget helt andet at konkurrere i USA, og jeg håber da at kunne vise Dannebrog derovre. Jeg har altid fulgt NCAA-mesterskaberne tæt, og det bliver sjovt selv at prøve nu,” siger Andreas Trajkovski, der er én af 13 atleter, som er placeret i DAFs højest rangerede satsningsgruppe, nemlig ITE – ”International Elite”.

Ny træner, ny træningsgruppe 
Skiftet til USA kommer også til at markere en ny overgang. Siden han var en lille dreng, har faren Christian Trajkovski været der. Nu bliver det med en helt ny person til at lede slagets gang. Dave Craven, hedder han.

”Vi har talt med ham, og han virker som en sympatisk person. Træningsgruppen ser også god ud,” fortæller Andreas, hvis nye træningskammerater bliver tvillingerne Latario og Lathone Collie-Minns fra Bahamas, som vandt guld og bronze i trespring ved Ungdoms-VM 2011. Derudover tæller gruppen tre sprintere på 10,30-10,40-niveau. Altså god sparring for danskeren, der selv har en PR på 10,60 sek. 

Efter at have vist konstant fremgang i favoritdisciplinen længdespring – med de 7.82 meter og sølv ved Junior-VM i 2012 som det foreløbige højdepunkt – blev 2013 en sæson på det jævne. En drilsk baglårsskade spolerede hele indendørssæsonen og kom også til at præge ham udendørs. Men nu er det store talent klar til at tage tråden op igen og forhåbentlig lægge nogle centimeter til den personlige rekord.

EM er målet
Fokus har været på at blive hel skadesfri. Jeg får massagebehandling tre gange om ugen, og træningen har kørt rigtig godt på det seneste,” fortæller Andreas, hvis store mål i 2014 er at debutere i et internationalt mesterskab på seniorplan. En billet til sommerens EM i Zürich kræver således et spring på 7.95 meter, og det vurderer han selv er inden for hans formåen.

”Undgår jeg skader igennem hele sæsonen, så kan alt ske,” slutter han.

© Copyright Dansk Atletik Forbund