Loading...

Nyheder 2014

Stort skulderklap til Maria Larsen

07. januar 2014 · Jeppe Weinreich

Den talentfulde KIF-løber er blevet udtaget til det europæiske hold, som lørdag dyster mod USA og Storbritannien ved et stort crossløb i Skotland.

NM i Reykjavik i november og EM i Beograd i december. Egentlig havde 17-årige Maria Larsen (KIF) regnet med, at det så var det i indeværende cross-sæson, men nej, denne uge går turen til Skotland, hvor der venter endnu en udenlandsk start. Det store talent er nemlig blevet udtaget til at skulle løbe på det europæiske juniorhold ved det traditionsrige Bupa Great Edinburgh Cross Country, som afvikles nu på lørdag.

I det internationale løb konkurrerer Europa mod USA og Storbritannien i både senior- og juniorklassen, og der venter Maria – som er kommet med på afbud - særdeles hård modstand i konkurrencen, hvor flere af Europas bedste navne stiller til start. I seniorklassen er bl.a. de to nykårede europamestre med.

Gennembruddet
Med guld ved DM, en 8. plads ved NM og 28. pladsen ved EM har Maria Larsen – der vel at mærke har endnu to sæsoner tilbage som junior – fået lidt af et gennembrud i cross, hvilket er kommet bag på mange, idet hun tidligere primært har satset på 800 og 1500 meter. De flotte præstationer er heller ikke gået ubemærket forbi flere amerikanske universiteter, som har tilbudt hende et scholarship, når hun efter planen bliver student i 2015.

I fjor var dansk atletik også repræsenteret på det europæiske hold i Edinburgh ved Abdi Hakin Ulad hos seniorerne og Mikkel Dahl-Jessen i juniorklassen. For førstnævnte var der dog tale om en tvivlsom ære, eftersom han pådrog sig en skade under løbet. 

Læs en foromtale af løbet HER

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund