Loading...

Nyheder 2014

Rekordtilmelding til Kronborg Games

09. januar 2014 · Jeppe Weinreich

Når startskuddet til 1. runde af Kronborg Games lyder lørdag, sker det med hele 355 unge atleter på plads i Snekkersten Idrætscenter.

Helsingør IF’s atletikafdeling introducerede i 2009 med stor succes en nyskabelse inden for den indendørs ungdomsatletik i Danmark - en turnering over 3 runder. Det blev hurtigt til en fast tradition, og deltagertallet er steget støt lige siden. Med 895 starter fordelt på 355 atleter er der tale om det hidtil største deltagerantal til den 1. runde. Og det kan meget vel blive større de kommende to runder.

”Traditionelt sker der en stigning i deltagerantallet over vinteren, hvor mange bruger konkurrencerne som test af formen op til diverse mesterskabsstævner – så det tegner allerede nu til at blive en forrygende sæson,” siger stævneleder og formand i Helsingør IF Atletik, Birthe Steenberg. ”Succesen er et klart bevis på, at atletikfolket holder af at komme til de gode forhold i Snekkersten Idrætscenter.

Klubkonkurrencen afvikles over alle tre afdelinger – de næste afholdes 2. februar og 11. marts - efter et koncept, hvor der opnås både individuelle point og holdpoint i hver afdeling. Både gode placeringer og mængden af deltagere fra de enkelte klubber har indvirkning på det samlede slutresultat i den store klubkonkurrence. Alle, der deltager, er således med til at skrabe point sammen til deres klub.

Lokale hæktalenter på banen igen 
Arrangørklubben stiller med to af sine største talenter, nemlig hækkeløberne May Zerzut og Mathias Mørk. Begge måtte grundet skader indstille sidste sæson allerede i starten af juni, men er nu på glædelig vis på vej tilbage og får altså lørdag deres første start efter syv måneders pause.

Med hhv. 105 og 76 deltagere er Sparta og KIF stærkest repræsenteret. Interessant nok kommer Frederiksberg IF ind som nr. 3 med 44 deltagere. Reelt er der tale om et rent ungdomsstævne med aldersklasser helt ned til 9 år. En undtagelse er den dobbelte danske seniormester i længde- og trespring, Jessie Ipsen (KIF), der stiller op på 60 meter og i længdespring.

Kronborg Games 2014 (1. runde) - Lørdag d. 11. januar kl. 10 
Stævnets hjemmeside

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund