Loading...

Nyheder 2014

Giv Uganda en hjælpende hånd

15. januar 2014 · Jeppe Weinreich

Et dansk idrætsprojekt vil have krigsskadede soldater til at dyrke sport, bl.a. atletikkens kastediscipliner. Derfor efterlyser de nu nogle brugte rekvisitter, som danske atletikklubber kunne have lyst til at donere.

For noget tid siden medvirkede flere danske atletikklubber til, at Ghana kunne få mulighed for at prøve atletikkens kastediscipliner. Delvist udtjente, men dog stadig brugbare diskosser og spyd blev via DIF sendt til det vestafrikanske land. Nu er turen så kommet til Uganda, hvor DIF i samarbejde med Dansk Handicap Idræts-Forbund har fået et relativt stort idrætsprojekt på benene. Kort sagt er det planen at give krigsveteraner på en kaserne i det østafrikanske land mulighed for at dyrke sport, bl.a. kast. Derfor efterlyser man nu igen nogle kasterekvisitter fra velvillige danske atletikklubber.

”I Uganda har man valgt at samle alle skadede soldater på en kaserne, og det giver jo selvsagt virkelig gode muligheder for at udvikle noget handicapidræt som en del af deres rehabilitering, mens de er på kasernen. En af de idrætter vi satser på, er kastediscipliner inden for atletik – så brugte kugler, diskos og spyd ville vi være meget taknemmelige for,” lyder det fra Ole Ansbjerg, idrætskonsulent i Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Læs mere om projektet HER

Kontakt 
Ole Ansbjerg - mobil 2946 5014 . 
ole.ansbjerg@dhif.dk

© Copyright Dansk Atletik Forbund