Loading...

Nyheder 2014

Danske profiler åbner sæsonen i Sverige

17. januar 2014 · Jeppe Weinreich

Nick Ekelund-Arenander, Morten Jensen og Kim Juhl Christensen kommer efter planen i aktion denne weekend.

Efter en forrygende 2013-sæson står Nick Ekelund-Arenander (KIF) klar til at tage hul på 2014. Det sker i morgen lørdag, hvor den danske rekordholder på 400 meter løber favoritdistancen ved Best Western Games i Växjö. I fjor åbnede han ligeledes sæsonen her, og det resulterede dengang i en ny dansk rekord på 46,96 sek. En rekord, han i februar forbedrede til 46,85 sek. Med et kvalifikationskrav til VM-inde i polske Sopot på 46,80 sek. er Nick Ekelund-Arenander umiddelbart bedømt den dansker, der har bedst mulighed for at klare de uhyre skrappe adgangskrav. Søndag er han desuden med på 200 meter. Med i Växjö er også flere andre fra KIF’s sprintgruppe samt enkelte fra atleter fra Sparta og Helsingør IF, bl.a. Mathias Mørk, som prøver kræfter med juniorhækkene.


Tunge og stærkere kuglestøder
Växjö har nu i flere sæsoner været hjemsted for kuglestøder Kim Juhl Christensen (Sparta), og den stærke kaster figurerer da også på startlisten samme sted. 2013-sæson blev delvist spoleret af skader, hvorfor han efter to sæsoner med 20-meter-stød nu måtte nøjes med 19.38 meter som årsbedste. Noget kunne dog tyde på, at Christensen – der fylder 30 i april – er opsat på at revanchere sig. Således er hans kampvægt steget med 10 kg, og den vundne styrke i vægtlokalet er nærmest frygtindgydende. Om det så kan omsættes til lange stød, må tiden vise. Kravet til VM-inde lyder på 20.30 meter. En længde, han én gang tidligere har været over.

To starter på tre dage til Morten Jensen
Allerede i aften fredag tager en anden markant profil hul på en ny sæson. Det gælder Morten Jensen (Sparta), som springer længde ved Scandic Indoor i Huddinge ved Stockholm. Den nordiske rekordholder (udendørs) siden 2005 er netop vendt hjem fra et træningsophold på Tenerife, og ifølge træner Leif Dahlberg er formen p.t. bedre end på samme tidspunkt i fjor.  Allerede søndag er Morten Jensen på spring igen. Denne gang i Reykjavik.

Trajkovski får sin USA-debut
En anden længdespringer, Andreas Trajkovski (KIF) får sin USA-debut, når han ved fredag og lørdags Holiday Inn Invitational i Lincoln, Nebraska stiller op for sit universitetshold fra Iowa – i både længespring og sprint. 

© Copyright Dansk Atletik Forbund