Loading...

Nyheder 2014

Pallas 2. dag: Troest imponerer i sololøb

26. januar 2014 · Jeppe Weinreich

Med 2:05,97 præsterede 19-årige Stina Troest den hurtigste indendørs 800 meter af en dansk kvinde i syv sæsoner. På den korte hæk blev det til dansk årsbedste af Andreas Martinsen, mens Nick Ekelund-Arenander på 200 meter igen måtte se sig knebent slået af svenske Alexander Brorson.

Sidste års Pallas Spelen var Stina Troests (Amager AC) første seriøse forsøg på 800 meter. Det gik fint dengang med 2:09,17. Nøjagtig ét år efter - og med lidt mere erfaring på distancen – blev det søndag samme sted til 2:05,97 min., hvilket er den hurtigste danske tid indendørs, siden Rikke Rønholt i 2007 løb distancen ved EM-inde i Birmingham. 

Stina distancerede fra starten sine konkurrenter og rundede nogenlunde som planlagt de første 400 meter i 59,78 sek. Frem til før sidste omgang holdt hun tempoet fint, men måtte på naturligvis vis betale en del af på den sidste omgang. Det meget ambitiøse mål om en billet til VM-inde (krav: 2:03,00) er stadig et pænt stykke væk, men næste weekend kan hun i hvert fald se frem til modstand, når hun stiller op ved et internationalt stævne i Luxembourg.

Årsbedste til Martinsen
Andreas Martinsen (Aarhus 1900) leverede også en fin præstation, da han i det indledende heat på 60 meter hæk satte dansk årsbedste med 7,96 sek. – bare 0,06s fra PR. I den stærkt besatte finale blev det til en tredjeplads i 7,99 sek.

”I det første heat lykkedes det Andreas at få den gode start, som vi har arbejdet meget med,” lyder det fra træner Mikkel Larsen.  ”Til gengæld var selve løbet ikke særlig godt teknisk. I finalen var starten så til gengæld dårlig, mens selve løbet var godt.”

Planen var også at løbe 200 meter senere på dagen, men grundet en spændt lægmuskel valgte Andreas at melde fra lige før start for ikke at risikere noget. Allerede torsdag løber han nemlig igen ved Gugl Indoor i Linz.

Nick tæt på ny 200 meter-PR
200 meter-finalen var en gentagelse af løbet i Växjö sidste weekend, hvor Nick Ekelund-Arenander (KIF) satte en flot PR, men tabte til svenske Alexander Brorson. Søndag viste en stærkt opsat Nick superform rundt i svinget og førte knebent foran Brorson – indtil godt 20 meter før mål, hvor danskeren fik ubalance og tabte et skridt, hvilket formentlig kostede både sejren og en ny PR, som han med 21,53s nu blot var 0,11s fra. 

Trajkovski forbedrer 15 år gammel årgangsrekord 
Forinden havde Nicks klub- og træningskammerat, Peter Trajkovski, i heat 7 sat en flot PR med 22,14 sek., som samtidig også er en forbedring af den danske 18-års rekord, sat i samme hal ved DM-inde 99.   

Victor Thomsen under to minutter
Stina Troest var ikke den eneste Amager-løber, som gjorde det godt på 800 meter. Efter hende lykkedes det nemlig den fem år yngre Victor Thomsen for første gang at løbe under de to minutter med 1:59,92. Dermed slettede han Andreas Lindgrens kun ét år gamle 15-års rekord.

PR til Matilde Kramer
Efter tyvstart på 60 meter lørdag fik Mathilde U. Kramer (Aabenraa IG) dagen efter lidt oprejsning, da hun på 200 meteren satte ny PR med 25,27s. Sidste vinter var det kun Anna Olsson (Sparta), som med 24,90s var hurtigere.

Mange flere danske resultater på den komplette resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund