Loading...

Nyheder 2014

VDMU: Morten Dalgaard Madsen - 6,88 sek.

01. februar 2014 · Jeppe Weinreich

Skive-sprinteren viste storform i Aarhus med ny PR. I stangspring imponerede 16-årige Josephine Skipper, da hun forbedrede den danske årgangsrekord til 3.81 meter.

Som årgang 1995 var det sidste gang, at Morten Dalgaard Madsen (Skive AM) kunne deltage i de Vestdanske Ungdomsmesterskaber indendørs. Den 18-årige sprinter fik dog sagt farvel med manér, da han på overbevisende vis sikrede sig guldet på 60 meter i den ældste klasse med ny PR 6,88 sek. – efter 6,95 sek. i det indledende heat. 

De seneste 12 sæsoner er det kun Martin Krabbe, Morten Jensen og Frederik Thomsen, som har løbet hurtigere. Eftersom førstnævnte har droslet ned og ikke forventes at ville forsvare den DM-titel, han ellers har vundet de seneste ni år i træk, kan Morten Dalgaard Madsen altså ikke løbe fra, at han nu er favorit til at vinde DM-inde på hjemmebane om tre uger.

Josephine Skipper imponerer igen
Et andet topresultat kom i de 16-17 årige pigers stangspring, da Josephine Skipper (Randers Freja) kom over 3.81 meter i sit tredje forsøg. Overliggeren blev strejfet en anelse, men over kom hun. Dermed slettede hun den årgangsrekord, som en anden Randers Freja-springer, Iben Høgh-Pedersen, satte i Malmø for otte år siden.

Flotte 60 meter-finaler
Trods rekordstor deltagelse i Marselisborghallens noget snævre rammer blev førstedagen afviklet på fin vis og i god stemning. Højdepunkterne var naturligvis de mange 60 meter-finaler, hvor et væld af personlige rekorder blev sat. Hurtigste tid hos pigerne blev opnået af Emilie Pedersen (SAK77), der netop rykket op i 16-17 års klassen vandt i ny PR 7,89 sek., hvilket placerer hende som nr. 4 hos seniorerne på årets rangliste. Mest bemærkelsesværdigt var det måske, at Helena Sarita Lang (Aarhus 1900) på sølvpladsen løb 7,94 sek. Hendes personlige rekord før mesterskabet lød på 8,37 sek.!

Vestdanske Ungdomsmesterskaber - Aarhus d. 1.-2. februar 2014
Resultater 1. dag

© Copyright Dansk Atletik Forbund