Loading...

Nyheder 2014

Landsholdet klar til kamp i morgen

04. februar 2014 · Jeppe Weinreich

NORDENKAMPEN 2014. Selvom lørdagens holddyst er blevet noget udvandet efter Islands afbud, er der bestemt noget at se frem til i morgen.

Det danske atletiklandshold ankom fredag ved middagstid planmæssigt til Tammerfors. I morgen venter dysten mod de tre nordiske lande så, og i forhold til den først offentliggjorte holdopstilling er der foretaget et par ændringer:

- På 400 meter såvel som 4x300 meter stafet erstatter Philip Braun (Sparta) Benjamin Lobo Vedel, som p.t. ikke er helt klar til at løbe konkurrence på højeste niveau. 
- Andreas Bueno (Aarhus 1900) døjer en smule med sine knæ oven på træningslejren i Etiopien og er derfor ikke klar til at løbe på bane endnu. Med kort varsel er Odense-løberen Andreas Lommer sprunget til på 3000 meteren. Lommer overraskede positivt med en 4. plads ved DM Kort Cross for to uger siden.  
- Mathilde Kramer (AAIG) løber ud over 200 nu også 60 meter, hvor Danmark følgelig stiller med to løbere. Det bliver også tilfældet på 200 meter, hvor junioren Anna Thestrup Andersen (Aarhus 1900) - som ellers kun skulle have løbet stafet - nu også får chancen for en individuel start.
- Også i kvindernes kuglestød bliver der tale om to danskere, idet Maria Sløk Hansen(Hvidovre AM) – der i forvejen er med i diskoskast (ikke landskampsøvelse) – nu er kommet til. 

Individuelle titler
Med Islands afbud kan Danmark ikke rigtig dyste holdmæssigt, som det ellers var planen med et fælles dansk/islandsk hold. Til gengæld vil der være (uofficielle) individuelle NM-titler på spil. Og her har det danske hold absolut et par gode kandidater.

Som årets bedste kuglestøder i Norden gælder Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) som favorit, mens trespringer Peder P. Nielsen (Aarhus 1900) og kuglestøder Kim Juhl Christensen (Sparta) på en god dag bestemt også kan vinde.

Efter 4.30 og 4.35 meter i sæsonens første to starter er stangspringer Caroline Bonde Holm (Sparta) på spil igen. Hun møder dog to meget stærke konkurrenter i skikkelse af Minna Nikkanen (FIN) og Malin Dahlström (SWE), der denne vinter har sprunget hhv. 4.50 og 4.52 meter.

Andreas Martinsen (Aarhus 1900) bliver også matchet stærkt på 60 meter hæk, hvor svenske Philip Nossmy gælder som favorit.

Talenter bliver prøvet af

Afbud fra Island eller ej, så handler det for sportschef Thomas Bøgh også om andre ting i landskampen.

”Med denne match gælder det, at vi kan udnytte muligheden for at prøve nogle af vore store unge talenter af i international konkurrence. Her tænker jeg eksempelvis på Morten Dalgaard Madsen på 60 meter og Anne Sofie Kirkegaard på 400 meter,” siger Thomas Bøgh.

Matchen tyvstarter kl. 11.30 (lokal tid) med diskoskast i den store hal, mens selve landskampen går i gang kl. 13.20 med kvindernes længespring.

Nordenkampen 2014 – Tammerfors d. 8. februar

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund