Loading...

Nyheder 2014

Nick efter rekordløbet: Ikke overrasket

07. februar 2014 · Jeppe Weinreich

Den danske rekordholder har droppet et løb i Belgien på søndag og vil nu have fokus på træningen indtil næste weekend.

Efter 47,16, 47,20 og senest 47,66 sek. lå det umiddelbart ikke i kortene, at Nick Ekelund-Arenander (KIF) torsdag i Stockholm kunne sætte ny dansk rekord 400 meter – og med 46,31 sek. endda på eftertrykkelig vis. Men bag de tre første tider ligger der en ufortalt historie om dårlige taktisk løb og en hurtighed, som lod vente lidt på at indfinde sig efter lang tids hård træning. Der var altså meget mere i Nick, og det fik man torsdag aften at se, da det danske sprinterhåb løb ind som nr. 3 ved XL-Galan.”Nej, et eller andet sted er jeg ikke overrasket over rekorden. Nok har jeg efter de første stævner i år tænkt, at det var lidt mærkeligt, at de hurtigere tider ikke kom. Jeg troede, at de ville komme før, men nu kom det så. Jeg vidste, at jeg havde kapacitet til at løbe stærkt, for jeg har trænet rigtig godt hele vinteren og undgået sygdom og skader,” fortæller Nick Ekelund-Arenander, hvis rekordforbedring på distancen – inde såvel som ude - kun er set bedre én gang siden 1944. Og det var netop også ved XL-Galan, da Spartas Christian Birk i 2001 forbedrede sin egen rekord fra 48,31 til 47,38 sek. En rekord, som her 13 år efter altså nu er mere end et sekund bedre.

”Planen var at komme ind som nr. 2 eller 3 efter første omgang. Andenpladsen var så nok lidt urealistisk, men jeg kommer ind som nr. 3 og undgår kamp om placeringen. Og så gælder det bare om at hænge på de to foran mig.”

Foran Nick tangerede Maslak (CZE) med 45,66 sek. den tjekkiske rekord, han satte, da han vandt guld ved EM-inde i fjor, og også Santos fra Den Dominikanske Republik kunne på andenpladsen sætte nationsrekord med 45,89 sek. Altså et topløb hele vejen igennem Og i perfekte rammer ved jubilæumsudgaven (25 år) af stævnet, som resultatmæssigt måske var den bedste udgave hidtil.

Globen som hjemmebane 
”XL-Galan er bare et fedt stævne, et af de bedste. Rammerne er store, og så havde jeg jo min familie siddende på tribunen for at heppe på mig. Globen er en slags hjemmebane for mig. Jeg er jo født bare to kilometer derfra - på Södermalm,” lyder det fra Nick, der – til dansk atletiks store held – flyttede til Ballerup med sin mor, da han var fire år gammel.

Som de fleste ved, er inderbanen den dårligste at have på en 400 meter. Det hører til sjældenhederne, at rekorder bliver sat fra bane 1. Nick udelukker da heller ikke, at den sidste danske rekord har set sit lys denne vinter.

”Jeg er da sikker på, at jeg kunne have løbet hurtigere fra yderbanen, men man skal også være lidt heldig at ramme det rigtige løb. 400 meter er nok den løbedistance, hvor der er størst forskel på at løbe ude og inde. Nu gælder det bare om at have fokus på træningen. Der er stadig en masse detaljer, som kan blive bedre. Jeg skal arbejde mere med mine sidste 50 meter, hvor jeg føler, at jeg taber lidt i forhold til de andre.”

VM-kravet lød som bekendt på 46,80 sek. Dermed er dansk atletik sikret mindst én deltager ved VM-inde i Sopot (POL) om fire uger. Hvis kravet ikke var blevet klaret, skulle Nick have løbet i Gent nu på søndag, men det blev droppet, da arrangørerne ændrede distancen til en 300 meter. Formentlig bliver næste start RödBlå Vinter i Göteborg d. 15. februar.


 

© Copyright Dansk Atletik Forbund