Loading...

Nyheder 2014

VM-løbere tester formen i Aalborg

07. februar 2014 · Jeppe Weinreich

CROSS CHALLENGE 5. RUNDE. En stærk trio forventes at dominere mændenes 15 km i morgen lørdag.

I morgen lørdag går Cross Challenge ind i den femte af syv runder. Det sker i Aalborg, hvor distancen for både mænd og kvinder er 15 km på landevej. Samtidig er der kun præcis syv uger, til de bedste af løberne skal toppe ved IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton i København, og syv af de 16 løbere fra bruttotruppen er med i Aalborg. Umiddelbart efter løbet flyver de til Algarve, hvor resten af truppen – med få undtagelser – allerede har befundet sig i en uges tid.

”Vi nærmer os VM, og det sidste års tid er det gået godt, synes jeg. Der er en mærkbar entusiasme i truppen. Løberne glæder sig virkelig, og de er klar til at flytte grænser, ” lyder det fra holdleder Niels Kim Hjort, som ser frem til lørdagens 15 km, selvom han understreger, at der er tale om et træningsløb for VM-løberne.

Tre favoritter skiller sig umiddelbart ud og skaber visse forventninger om en hurtig vindertid - om vejret ellers er til det: Abdi Hakin Ulad (Korsør AM), Jesper Faurschou (Herning LK) og så Thijs Nijhuis (Viborg AM). Sidstnævnte imponerede stort i Irland sidste weekend med en supertid på 1500 meter indendørs. Men tag ikke fejl, formen hos den kun 21-år gamle løber er også til en god tid i morgen, selvom distancen er ti gange så lang som sidst.

Louise Kunø på hjemmebane 
Hos kvinderne - der starter samtidig med mændene - har Louise Kunø (Aalborg AM) hjemmebane, og hun kan forvente stærk modstand af en anden aktuel VM-løber, Louise Langelund Batting (Aarhus 1900), som har overrasket positivt sæsonen igennem. 

Den tidligere så dominerende løber i turneringen, Maria Sig Møller (AGF), figurerer også på startlisten. Om hun dukker op i Aalborg, vil det være hendes første start i Cross Challenge siden DM Cross i Holbæk for to år siden.

Juniorerne nøjes med 5 km, og her er der hos drengene én stor favorit, nemlig Jacob Simonsen fra AGF.

Opvarmning i nyindviet hal 
Der løbes på en 2,5 km rundstrækning med start og mål foran Gigantium. For en måned siden indviede Aalborg AM deres nye atletikhal samme sted, og her kan deltagerne meget passende varme op, ligesom at interesserede tilskuere kan få et kig indenfor.

Cross Challenge 2013/2014 5. runde - Aalborg, d. 8. februar
15 km landevej - Startliste

Mere information

© Copyright Dansk Atletik Forbund