Loading...

Nyheder 2014

Nordenkampen: Reserver overgik sig selv

09. februar 2014 · Jeppe Weinreich

Maria Sløk Hansen og Massin Ait Bouziad forbedrede sig markant i lørdagens landskamp.

Egentlig var hun ikke med på landsholdet, sådan rigtigt, 30-årige Maria Sløk Hansen (Hvidovre AM). Hendes primære øvelse, diskoskast, indgik nemlig ikke i landskampen. Men med Islands afbud kunne hun jo lige så godt også støde kugle, og allerede i første omgang lagde hun så en lille halv meter til sin personlige rekord med et stød på 15.05. Dermed blev hun den blot tredje danske kvinde over denne grænse nogensinde. Med yderligere forbedringer til 15.28 og 15.57 meter i de følgende to runder kan man virkelig tale om at overgå sig selv. Med sidstnævnte stød var hun bare fire centimeter fra at sikre dansk atletik en dobbeltsejr i en øvelse, som mildest talt aldrig har været en nogen dansk paradedisciplin. Trine Mulbjerg sikrede sig her – som eneste dansker - en individuel guldmedalje med et stød på 15.77 meter - nøjagtig samme længde som hendes danske indendørsrekord lød på for bare en måned siden.


Massin Ait Bouziad klarer 2.05!
Den alsidige junior, Massin Ait Bouziad (Sparta), var langtfra førstevalget til en plads på landsholdet, men han forstod i den grad at gribe sin chance, da han i højdespring forbedrede sit hidtil bedste – 1.98m udendørs -  med hele syv centimeter. Først klarede han 2.00 meter i tredje forsøg, og minsandten om ikke 2.05 blev klaret i første forsøg!

I stangspring fortsatte Caroline Bonde Holm (Sparta) de gode takter ved at komme over 4.35 meter i sit første forsøg. Dermed sikrede hun Danmark en andenplads, kun overgået af finske Minna Nikkanen, som imponerede med 4.55 meter. Også hendes klubkammerat og stangspringskollega, Mikkel M. Nielsen, gjorde det flot med 5.35 meter og en tredjeplads.

I et taktisk 1500 meter løb viste Nick R. Jensen (Sparta) igen sine evner som en stærk afslutter, der gav ham en andenplads.

Andre podieplaceringer stod Andreas Martinsen (Aarhus 1900) for med en tredjeplads på 60 meter hæk i 7,99 sek. Det var niende gang i karrieren – og fjerde gang i i år - at han gik under de 8,00 sek.

To andre tredjepladser blev det til for Kim Juhl Christensen (Sparta) med 18.41 meter i kuglestød og Morten Jensen (Sparta) med tangering af årsbedste i længdespring - 7.44 meter.

Sverige vandt suverænt mændenes match, mens Finland hos kvinderne vandt med mindst muligt margin foran svenskerne.

Nordenkampen - Tammerfors (FIN) d. 8. februar 2014 
Resultater 

© Copyright Dansk Atletik Forbund