Loading...

Nyheder 2014

Stina Troest sikrer sig wildcard til VM

18. februar 2014 · Dansk Atletik Forbund

Det 20-årige stortalent manglede et lille halvt sekund i forhold til VM-kravet på 800 meter, men har gjort det så overbevisende hele vinteren, at atletikforbundets sportschef nu kvitterer med at give hende det ene wildcard, som Danmark råder over. Ved den kommende weekends DM-inde i Skive går løberen fra Amager AC nu efter titlen på den halve distance. Her er der indløbet afbud fra den anden danske VM-deltager, Nick Ekelund-Arenander.

Med tiden 2:03,46 min. viste Stina Troest for to uger siden i Wien international klasse på 800 meter. Det var sølle 0,46 sek. fra kravet til VM indendørs, som foregår i polske Sopot i perioden 7.-9. marts, og ikke mere end 1,13 sek. fra den 14 år gamle danske rekord på distancen.

Tiden i Wien blev opnået i et overbevisende sololøb, hvor hun distancerede alle sine konkurrenter, og derfor har sportschef Thomas Bøgh ingen betænkeligheder ved allerede nu at udtage Stina Troest. Egentlig gælder næste weekends DM-inde i Skive som sidste kvalifikationsmulighed, men tilkendegivelsen om et wildcard åbner nu i stedet muligheden for at teste hurtigheden på den halve distance. Forudsætningen for at komme med til VM er dog, at ingen andre kvinder klarer de skrappe VM-krav i Skive. Det skønnes dog ikke at være realistisk, at nogen skulle gøre det. 

Afbud fra Ekelund-Arenander
Dansk atletiks anden deltager i Sopot, 400 meter-løberen Nick Ekelund-Arenander (KIF), har i sine VM-forberedelser fravalgt DM til fordel for at løbe for sin svenske klub MAI ved de nationale mesterskaber, der finder sted samme weekend i Göteborg. 

Det er selvsagt et afbud, der ærgrer arrangørerne i Skive såvel som i forbundet. Elitestaben i DAF er gået langt i forsøget på at få hovedpersonen til alligevel at stille op, men det har ikke vist sig muligt at nå frem til en løsning. I stedet vil man nu i DAF fremadrettet have fokus på, hvordan noget lignende undgås i fremtiden. Bl.a. er det planen, at DM-inde i 2015 kommer til at indgå som et udtagelseskriterie for EM-inde.

Startlisterne til DM er nu tilgængelige - se dem HER

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund