Loading...

Nyheder 2014

Ukendt navn sætter dansk rekord!

20. februar 2014 · Jeppe Weinreich

23-årige Shujaa Benson løb lørdag i Arkansas en 60 meter hæk på 7,80 sek. Dermed slettede han den 18 år gamle danske rekord. Shujaa hvem?...

Mens fokus denne vinter har været på Andreas Martinsens attentater på den danske rekord på 60 meter hæk, er et helt ukendt navn kommet ham i forkøbet. Shujaa Benson løb nemlig ved lørdagens Tyson Invitational i Arkansas i 7,80 sek. og slettede dermed Claus Hirsbros rekord fra 1996. Og jo, den er god nok: Shujaa Benson har dansk pas og har siden nytår været medlem af Aarhus 1900. Nu mangler der bare en rekordanmeldelse med målfoto, og det burde være en ren formalitet, eftersom stævnet er et af de større i USA.

Shujaa Sundiata Benson er født i Tanzania d. 26. juli 1990 (og er dermed bare ni dage yngre end Andreas Martinsen). Hans mor mødte i sin tid en dansk mand og rejste med ham og en større søskendeflok til København, da Shujaa var otte år. Så ja, Shujaa taler flydende dansk. Sjovt nok var det Shujaas åbenlyse talent på det danske juniorlandshold i amerikansk fodbold, som bragte ham til USA som 17-årig. Nu er det imidlertid atletik, som han satser på.

En velbevaret hemmelighed 
High Performance træner i DAF, Mikkel Larsen, har gået med den velbevarede hemmelighed i længere tid.

”Jeg har fulgt Shujaa lidt på afstand i de seneste 4 år, hvor jeg første gang kom i kontakt med ham. Han har vist et enestående talent i en række atletikdiscipliner og særligt i hækkeløb. Det har fra start blot været et spørgsmål om tid, før han ville bryde igennem," lyder det fra Mikkel Larsen, som tilføjer, at der har været flere ting, der har gjort, at han først melder det ud nu.

”Men nu er resultaterne så gode, at det ikke kan holdes hemmeligt længere,” siger Mikkel Larsen, der endnu ikke har mødt dansk atletiks nye navn personligt, men kun talt med ham telefonisk og via mail.

Planen er, at Shujaa skal blive og færdiggøre sit ophold i Texas indtil sommeren 2015. Herefter håber Mikkel Larsen at kunne knytte ham til den stærke hækkeløbsgruppe i Aarhus, men intet ligger fast; heller ikke, om det bliver hæk eller længdespring, som Shujaa fremover kommer til at satse på. Med 7.54 meter satte han ved Tyson Invitational nemlig også nyt dansk årsbedste i denne øvelse. Det ligger dog fast, at han løber 60 meter hæk igen næste gang ved "BIG 12" i Iowa i weekenden 1.-2. februar.

Læs meget mere om Shujaa på Mikkel Larsens hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund