Loading...

Nyheder 2014

DM-inde (1): Fem arena-rekorder kroner flot 1. dag

22. februar 2014 · Jeppe Weinreich

Med DM-inde afviklet i Skive hvert år siden 2008 har stedets halrekorder efterhånden et vist niveau. At der i 11 af lørdagens øvelser alligevel blev sat fem af slagsen, vidner om en ganske fremragende 1. dag.

1. rekord – 1500 meter kvinder
På forhånd lå det fast, at kampen om guld skulle stå mellem Line K. Schulz (Aalborg AM), Simone Glad (Odense Atletik) og Maria Larsen (KIF). Førstnævnte lagde særdeles stærkt ud, men hendes konkurrenter fulgte hende, selvom de første 400 meter indikerede en tid under 4:20 min. Det heroiske forsøg på at løbe den hjem fra spidsen mislykkedes imidlertid. For med godt to omgange igen rykkede den forsvarende mester Simone Glad i front, mens Maria Larsen også gik forbi Schulz. Afstanden mellem i tre blev kun udbygget på sidste omgang, og Glad kunne genvinde titlen i flotte 4:26,58 min. – den hurtigste vindertid i 10 år. Maria Larsen fik på sølvpladsen noteret 4:29,24 min., hvilket ikke er så forfærdelig langt fra den juniorrekord (U20), som navnkundige Dorthe Rasmussens satte tilbage i 1977(!). Teknisk set er det dog dansk 18-års rekord, eftersom Rasmussen løb sin tid som 17-årig. De hurtige tider havde Schulz dog en stor del af æren for, selvom om hun måtte nøjes med bronze.


2. rekord – 1500 meter mænd
Efter dispensation fra de gældende seedningsregler fik Andreas Bueno (Aarhus 1900) lov at starte i A-heatet, og det viste sig som det rigtige valg, for det skabte en fuldendt DM-duel. Thijs Nijhuis (Viborg AM) tog teten fra start, men udgangstempoet var med 2:07 min. på de første 800 meter ikke synderlig hurtigt. Briten Tom Wade, som efter et kort ophold i Aarhus er flyttet tilbage England, gik herefter frem og pressede tempoet op. Der var skiftende føringer, indtil Bueno forsøgte at løbe en lang spurt hjem. Han blev fulgt helt op af Nijhuis, som dog ikke kunne gå forbi i det sidste sving. De to lå side om side indtil målstregen, og både løbere og publikum holdt i minutterne efter løbet vejret i spænding for at høre, hvem der blev udrådt som vinder.  Det blev til sejr for Bueno med bare én hundrededel af et sekund foran Nijhuis (3:49,52-3:49,53), mens Nick R. Jensen (Sparta) – trods PR 3:50,37 – viste stærk utilfredshed med briten Wade, som han mente havde spærret for ham.


3. rekord – 400 meter kvinder
 
At Stina Troest (Amager AC) var i god form, vidste alle. Og det blev kun bekræftet på 400 meteren, hvor hun – trods dét at hun stivnede lidt til sidst - med 54,67 sek. slettede ingen ringere end Sara Slott Petersens halrekord. På sølvpladsen forbedrede Anne Sofie Kirkegaard (Sparta) sin danske juniorrekord til flotte 55,90 sek.

 
4. rekord – Længdespring kvinder
Marthá Traoré (Sparta) mødte op med en frisk dansk juniorrekord i bagagen på 6.19 meter. Efter at have bragt sig i spidsen i anden omgang fandt hun i fjerde runde et seks-meter-spring frem med 6.05 meter, for så i næstsidste runde at ramme planken perfekt og lande ude på 6.20 meter – ny dansk juniorrekord og det bedste vinderresultat ved DM-inde siden 1997, hvor vinderen hed Renata P. Nielsen. Selvom Jessie Ipsen (KIF) med 5.98 meter sprang længere, end da hun vandt i fjor, var det altså langtfra nok til guld igen.

5. rekord – Stangspring

En dansk rekord ville have været prikken over i’et på en flot 1. dag, men selvom Caroline Bonde Holm (Sparta) igen viste højt niveau med 4.35 meter, lykkedes det efterfølgende ikke at komme over 4.46 meter. Med 4.35 meter tangerede hun den halrekord, som norske Cathrine Larsåsen (Sparta) satte i 2011. Samme Larsåen kom uden for DM-konkurrencen over 4.25 meter, mens Randers Freja tog sølv, bronze og fjerdepladsen. Sidstnævnte placering gik til 16-årige Josephine Skipper, der med 3.85 meter forbedrede sin egen ungdomsrekord.  

Resultater

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund