Loading...

Nyheder 2014

DMU-inde: Startlister ligger klar

25. februar 2014 · Jeppe Weinreich

Knap 20 timer med atletikkonkurrencer kommer weekendens DMU i Skive til at byde på. Årgang 2000 er ny i selskabet, mens der hos de lidt ældre er ikke færre end otte nykårede seniormestre med.

Efter et yderst vellykket DM-inde sidste weekend byder Spar Nord Arena førstkommende lørdag igen på god atletik. Det sker ved DMU-inde (1.-2. marts), som rent deltagermæssigt klart overgår seniorernes DM. I flere sæsoner blev de to mesterskaber afviklet samme tid og sted, men fra og med 2010 har de været opdelt, og det har betydet resultatmæssigt bedre mesterskaber, eftersom der er adskillige unge talenter, der nu kan være med begge steder.


Mens 24 danske klubber var med i den forgangne weekend, så tager næsten dobbelt så mange turen til Skive i denne uge, nemlig 45. Det er én mindre end i fjor. I år er Hvide Sande KFUM, IK Hellas, Svendborg GF Atletik, Viking Atletik og Vidar Sønderborg ikke med. Til gengæld er Haderslev, Herning LK, Fremad Holbæk og Fredensborg AK igen med efter fravær i fjor.

De store dominerende klubber er Sparta med hele 80 deltagere, mens Aarhus 1900 stiller med 56 aktive. Også arrangørklubben Skive AM er flot repræsenteret med 33 navne - lige foran Aalborg AM, som har 32 med.

Med 14-15 år som den yngste aldersklasse kommer atleter født i 2000 for første gang til at være med i et DM.

Otte danske seniormestre på plads
Ikke færre end otte individuelle guldvindere fra seniorernes DM er med igen, heriblandt de to 60 meter-mestre Morten Dalgaard Madsen (Skive AM) og Mathilde U. Kramer (AAIG). Tre af de otte ankommer endda med en frisk Spar Nord Arena rekord i bagagen: Janne Nielsen (Aarhus 1900) i trespring, Martha Traoré (Sparta) i længde samt Sandra B. Christensen (Amager AC) i højdespring.

Lørdag lægges der ud kl. 10 med sidste øvelse programsat til kl. 19.50(!). Søndag dystes der fra kl. 9 og frem til sidste stafetheat kl. 18.30.
Startlister, tidsskema samt en anden nyttig info – ikke mindst seedningsregler – kan findes på Skive AM’s DM-hjemmeside.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund