Loading...

Nyheder 2014

Rekordstor deltagelse ved DM 10 km

05. marts 2014 · Jeppe Weinreich

Ikke færre end 540 løbere er tilmeldt søndagens DM 10 km på Østerbro, som samtidig udgør en sidste vigtig start for de danske løbere, som håber at blive udtaget til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton d. 29. marts.

Med mindre end fire uger til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton i København er formen i top i den danske bruttotrup. Førstkommende søndag (9/3) får hver løber ved DM på 10 km landevej en sidste chance for at gøre et sidste indtryk på holdleder, Niels Kim Hjorth, der den 21. marts skal udtage den endelige danske trup på mænd og fem kvinder.

Mesterskabet er henlagt til Østerbro, hvor et rekordstort DM-felt på 540 deltagere i alle aldersklasser skal gennemløbe en knap 2 km lang rute i alt fem gange. Start og mål er på Øster Allé i umiddelbar nærhed af Parken.

Selvom der ikke er tale om et decideret udtagelsesløb, vil der uden tvivl blive gået til den. Specielt mændenes konkurrence tegner rigtig spændende. Den forsvarende mester Morten Munkholm (Randers Freja) ankommer direkte til Østerbro fra en fire uger lang højdetræningslejr i Etiopien. Han møder bl.a. de tre stærke Sparta-løbere Henrik Them, Lars Budolfsen og Michael Nielsen. Læg dertil den 21-årige komet fra Viborg AM, Thijs Nijhuis, samt OL-deltageren Jesper Faurschou (Herning LK) og man har tegningen til et stort løb. Kun Abdi Hakin Ulad (Korsør AM) er fraværende grundet en træningslejr i Kenya.

Umuligt at udpege en favorit 
”Det bliver et kanon opgør, og det er umuligt for mig at udpege en favorit. Alle løberne har det sidste års tid flyttet deres grænser, og som udgangspunkt tror jeg, at flere af dem er interesseret i et højt tempo fra start,” udtaler holdleder Niels Kim Hjorth.

Hos kvinderne ligner det på forhånd en duel mellem den forsvarende mester Simone Glad (Odense Atletik) og Anna Holm Baumeister (Viking). De to mødte sidst hinanden i august ved DM 10000 meter i Blovstrød, dengang med Baumeister som vinder. En tredje fra bruttotruppen, veteranen Anne-Mette Aagaard (Sparta), er også med på søndag i det, der bliver hendes først "rigtige" konkurrence siden sejren ved DM Maraton i Odense i september. 

Hos kvinderne er den danske bruttotrup reelt nede på seks løbere. Louise Laursen (AGF) døjer med skader og satser ikke længere på VM, mens Hilary O'Leary (Aarhus 1900) ikke når at få sit danske statsborgerskab på plads. 

Fraværende på søndag vil være Louise Kunø (Aalborg AM), som døjer med et par småskader. Jess Draskau-Petersson (Aarhus 1900) figurerer også på startlisten, men meldingen lyder, at hun bliver i USA for at forberede sig og først kommer til Danmark om et par uger. Senest er en anden 1900-løber, Louise Langelund Battings start ligeledes blevet usikker grundet knæproblemer.

DM 10 km landevej – Østerbro, søndag d. 9. marts 2014 
Kl. 12:30 – Mænd (alle aldersklasser til og med 55-59 år)
Kl. 13:30 – Kvinder (alle aldersklasser + mænd 60+)

(Arrangør Sparta AM)

Startliste

Mere info om ruten m.v.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund