Loading...

Nyheder 2014

DM 10 km: Budolfsen triumferer i Fælledparken

09. marts 2014 · Jeppe Weinreich

Lars Budolfsen sejrede ved søndagen DM med 10 sekunder ned til nr. 2, mens Jess Draskau-Petersson hos kvinderne var endnu mere suveræn.

Lars Budolfsen fik på mest effektive vis styrket sin kandidatur som kommende VM-løber, da han søndag vandt 10 km landevej. Den langlemmede Sparta-løbers sejr i personlig rekord 29:32 min. var tilmed ganske overbevisende med 10 sekunder ned til Jesper Faurschou (Herning LK).


Abdi Hakin Ulad og Henrik Them var de eneste fra VM-bruttotruppen, som ikke var med i dag. Fem fra gruppen – ud over Budolfsen og Faurschou var det Morten Munkholm (Randers Freja), Thijs Nijhuis (Viborg AM) og Michael Nielsen (Sparta) – skabte allerede på den første af fem omgange et stort hul ned til konkurrenterne. Gruppen havde også følgeskab af svenske Johan Larsson, som var med til at sætte tempoet i starten af løbet.  Omkring 4 km måtte Michael Nielsen (Sparta) udgå med en skade, mens Lars Budolfsen fortsat lå helt fremme og satte tempoet. Før den sidste omgang fik Budolfsen skabt sig et lille hul, og noget overraskende tabte Morten Munkholm herefter kontakten med de førende, mens Faurschou og Nijhuis kæmpede for at følge Budolfsen, der kun udbyggede sit forspring. Munkholm blev fjerdebedste dansker i 30:00 min.

”Mit udgangspunkt i dag var, at der skulle løbes stærkt fra start. Efter 1 km går jeg i front og holder så tempoet. VM har været det store mål i år, og min form har aldrig været så god som nu,” lød det fra den 33-årige Budolfsen, som dermed fulgte op på sin lige så ov
erbevisende sejr fra DM Halvmaraton i september.

Overbevisende løb af Draskau-Petersson
På forhånd var der sået tvivl om Jess Draskau-Peterssons start i kvindernes løb, men det viste der sig ingen grund til. Den dansk-britiske løber dukkede nemlig op fra USA og vandt i Fælledparken en overbevisende sejr i sin kun anden konkurrence på dansk grund. Allerede efter to kilometer havde 1900-løberen skabt et pænt forspring ned til Simone Glad (OA/OGF), mens Anna Holm Baumeister (Viking) og Zenia Mogensen (AGF) lå side og side lidt længere nede. Ved 8 km fik den forsvarende mester Simone Glad store maveproblemer. Hun forsøgte at løbe videre, men havde tydelige problemer. I stedet for at gå ud, gennemførte hun de sidste to kilometer, inden hun stærkt udmattet kæmpede sig over målstregen på en for hende ligegyldig placering som nr. 26. En stærk finish sikrede Anna Holm Baumeister sølv, mens Zenia Mogensen (AGF) noget uventet vandt bronze. Endnu mere overraskende løb triatleten Maja Stage (Odense Tri) med fjerdepladsen i den gode tid 35:11. Hendes hidtil eneste officielle start var ved Store DM 2012 – hvor hun på 5000 meter også sluttede som nr. 4.

Generelt var der tale om et flot DM-arrangement. Et rekordstort startfelt, mange tilskuere og – ikke mindst – herligt forårsvejr. 

DM 10 km landevej – Østerbro d. 9. marts 2014

Mænd 
1. Lars Budolfsen, Sparta 29:32
2. Jesper Faurschou, Herning LK 29:42
3. Thijs Nijhuis, Viborg AM 29:58

Hold 
1. Sparta 1:31,01
2. AGF 1:32,10
3. Herning LK 1:33,48

Kvinder
1.Jess Draskau-Petersson, Aarhus 1900 34:10
2. Anna Holm Baumeister, Viking 34:55
3. Zenia Mogensen, AGF 35:05

Hold
1. Aarhus 1:48,18
2. AGF 1:48,43
3. Sparta 1:51,05

Resultatlister

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund