Loading...

Nyheder 2014

Louise Kunø må opgive VM

17. marts 2014 · Jeppe Weinreich

En hofteskade hæmmer Aalborg-løberen så meget, at hun har besluttet ikke at løbe IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton om 12 dage. Dermed ligger det allerede nu fast, hvilke fem kvinder dansk atletik stiller med. Hos mændene bevares spændingen om udtagelsen imidlertid indtil d. 21. marts.

Først var der otte, så var der syv. Udskilningsløbet om at komme med på det danske VM-hold startede for lang tid siden. I dag d. 17. marts var sidste frist for den endelige tilmelding af løbere til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton. Navnene på syv mænd og syv kvinder skulle afleveres. Kun fem af hver kan dog stille op på selve dagen, og derfor vil navnene på de to mænd, der IKKE får VM-start, blive afsløret ved den såkaldte ”final entry” d. 21. marts. 

For kvinderne giver det allerede sig selv, hvem der skal løbe den 29. marts, for grundet skader er det kun fem, som er klar. I lang tid har det ligget fast, at den langtidsskadede Louise Laursen (AGF) ikke når at blive klar. Den anden Louise – med efternavnet Kunø – har også døjet med en skade - i hoften. Hun håbede indtil det sidste på at blive klar, men af hensyn til sin fremtidige løbekarriere har den 27-årige Aalborg-løber valgt ikke at risikere noget.

De fem kvinder i den danske trup bliver derfor:

Jess Draskau-Petersson, Aarhus 1900
Anna Holm Jørgensen, Viking Atletik
Louise Langelund Batting, Aarhus 1900
Simone Glad, Odense Atletik
Anne-Mette Aagaard Walter, Sparta

Michael Nielsen melder fra 
Ved DM 10 km for nylig måtte Sparta-løberen Michael Nielsen udgå med en skade. Den er dog ikke værre, end at han kan løbe igen, men han har alligevel på forhånd valgt meldt ud, at han ikke går efter en plads i VM-truppen. Dermed er der syv løbere tilbage:

Peter Bech, AGF
Lars Budolfsen, Sparta
Jesper Faurschou, Herning LK
Morten Munkholm, Randers Freja
Thijs Nijhuis, Viborg AM
Henrik Them, Sparta
Abdi Hakin Ulad, Korsør AM

”I forhold til, hvordan situationen var for et år siden, så er der for mændenes vedkommende tale om et drømmescenarie med den mest slagkraftige trup, vi kunne få,” lyder det fra holdleder Niels Kim Hjorth, der i weekenden havde indkaldt løberne til en lille træningssamling (foto) i Middelfart. Der blev trænet hårdt lørdag formiddag, mens den senere stod på en gang aftenjog. Søndag morgen var alle ude på en længere tur. 

”Der er en fin stemning i truppen. Alle er spændte og forventningsfulde – på en god måde,” lyder det fra Niels Kim Hjorth, der i slutningen af denne uge har den tunge pligt at melde to af de mandlige løbere fra.

© Copyright Dansk Atletik Forbund