Loading...

Nyheder 2014

WHM2014: Så foreligger VM-truppen

21. marts 2014 · Jeppe Weinreich

Morten Munkholm og Peter Bech blev i dag fredag siet fra, da den danske trup skulle skæres ned med to løbere.

Lars Budolfsen, Jesper Faurschou, Abdi Hakin Ulad, Thijs Nijhuis og Henrik Them er navnene på de fem danske mænd, som skal løbe med i elitefeltet ved IAAF/AL-Bank Halvmaraton om bare otte dage. Dermed må Morten Munkholm (Randers Freja) og Peter Bech (AGF) – som var de sidste tilbageværende navne i en bruttotrup, som mandag blev skåret ned til syv løbere – nøjes med at løbe med i det store motionsfelt på 30.000 løbere, som på samme startskud starter få meter efter eliteløberne.

”Mens udtagelsen af kvindeholdet grundet et par ærgerlige skader gav sig selv, så var det ikke nogen nem beslutning at si de sidste to herrer fra. Det er dog samtidig et positivt problem, at vi i dansk atletik råder over en så god bredde blandt vore bedste løbere, at ingen har kunnet føle sig sikker på en VM-plads – før nu,” lyder det fra sportschef Thomas Bøgh, der i forbindelse med udtagelsen har været i nært samråd med holdleder Niels Kim Hjorth.

Ud over den individuelle konkurrence kæmpes der også om placeringer for hold. Her er det sluttiderne for de tre bedste løbere fra hver nation, som lægges sammen. Ved de seneste seks VM har Kenyas herrer vundet guld foran Eritrea, og meget tyder på, at den dyst bliver gentaget i København d. 29. marts.

Det danske hold til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton:

Mænd 
Lars Budolfsen (Sparta)
Jesper Faurschou (Herning LK)
Abdi Hakin Ulad (Korsør AM)
Thijs Nijhuis (Viborg AM)
Henrik Them (Sparta)

Kvinder
Jess Draskau-Petersson (Aarhus 1900)
Anna Holm Jørgensen (Viking Rønne Atl.)
Simone Glad (Odense Atletik)
Louise Langelund Batting (Aarhus 1900)
Anne-Mette Aagaard Walter (Sparta)

www.copenhagen2014.dk

© Copyright Dansk Atletik Forbund