Loading...

NYheder 2014

WHC2014: Stor medieinteresse for VM

26. marts 2014 · Jeppe Weinreich

Dansk atletik oplever i disse dage en kraftig vækst i medieinteressen.

Medieinteressen boomer op til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton i København, og sådan skal det naturligvis være. Det kan være svært at holde rede i. Her er et lille udvalg af klip:

----
”Vi glæder os meget. I Danmark har vi aldrig stået for et éndags-arrangement af den størrelse. Vi var aldrig i tvivl om, at Abdi skulle med, selv om hans primære distance er 10 kilometer. Halvmaraton har han ikke så meget erfaring med, men vi er overbevist om, at han kan levere, når det gælder. Og så er han fremtidens mand.” - Sportschef Thomas Bøgh til Sjællandske Nyheder

"Det bliver en kanonoplevelse, der giver masser af motivation. Men jeg har heller aldrig forberedt mig bedre til et løb end dette." - Abdi Hakin Ulad til samme avis. Og om den fire uger lange træningslejr i Kenya:

”Jeg har aldrig været på træningslejr på den måde. Jeg har trænet sammen med 60 mennesker hver dag, som var på niveau med mig - og måske endda bedre. De fleste var godt nok maratonløbere. Men i Kenya kan de godt nok løbe!”

----
”Vi har en rutine i at afholde store arrangementer, men det skal ikke være en sovepude. Vi har forberedt os godt. Jeg vil ikke sige, hvor mange betjente, som er til stede, men vi er et tilstrækkeligt antal. Med de efterretninger, som vi har, forventer vi en folkelig og festlig begivenhed. Nogle gader vil være afspærret, og der skal være nogle sluser til ambulancer, hvis der bliver brug for dem. Vi har opstillet et beredskab, som gør, at vi er klar til at håndtere de ting, som eventuelt vil opstå." - Henrik Møller Jacobsen, vicekommissær i Københavns Politi, til Jyllands-Posten

----
Direktør i DAF, Jakob Larsen, er ligeledes en efterspurgt mand.
Onsdag medvirkede han i programmet Lounge på TV2 Lorry sammen med den danske rekordholder på halvmaraton, Carsten Jørgensen – se det HER

DR Sporten fangede en af de danske VM-deltagere, Henrik Them, tirsdag aften – se programmet HER

------

“Jeg afslog i dag at få en indsprøjtning med kortison. Det kurerer intet, men camouflerer blot smerten. Jeg vil hellere føle smerten og vide, at når jeg krydser målstregen i ny PR, så var det uden skyggen af tvivl 100 procent mig, der gjorde det!”  En anden på det danske hold, Jess Draskau-Petersson, har døjet med et par småskader. Men der er ingen tvivl om hendes start, slog hun i dag fast på Facebook.

”Jeg synes, det er en brillant idé. Magien i vores sport er, at det er for alle. Fra de bedste løbere i verden og til debutanten. Det vil blive noget helt specielt for deltagerne og Københavns borgere.” - Mary Wittenberg, den øverste ansvarlige for New York Marathon, som har efteranmeldt sig motionsløbet.

© Copyright Dansk Atletik Forbund