Loading...

Nyheder 2014

Bubka kommer til byen

27. marts 2014 · Jeppe Weinreich

Med kort varsel har et af sportsverdenens største ikoner meldt sin ankomst. Fredag eftermiddag gæster han Hvidovre Hallen i forbindelse med en allerede planlagt clinic, som IAAF afvikler.

Bubka, Sergey Bubka. Selvom det er 17 år siden, at han vandt sin sidste VM-guldmedalje, vækker den ukrainske stangspringers navn øjeblikkelig genklang hos de fleste. Han var den første til at bryde 6-meter-grænsen og forbedrede verdensrekorden hele 35 gange i sin utrolige karriere. Han var ikke bare sin tids største stangspringer, men ER historiens største stangspringer. Intet mindre. Også selvom franskmanden Renaud Lavillenie den 15. februar i år forbedrede hans indendørs verdensrekord, som indtil da havde stået uberørt i knap 21 år.


Bubka var også til stede ved det seneste VM Halvmaraton i Bulgarien 2012, hvor han overrakte fanen til de kommende værter fra København.

I sin aktive karriere sprang Bubka aldrig i Danmark; det tætteste var Malmø, hvor han i 1991 forbedrede verdensrekorden til 6.10 meter. 

I dag er den 50-årige Sergey Bubka vicepræsident i IAAF, og det er i den egenskab, at han fredag aflægger den planlagte IAAF Clinic en visit. 

Hvad: IAAF Clinic m. Andreas Thorkildsen og Kajsa Bergqvist
Hvor: Atletikhallen ved Hvidovre Stadion, Sollentuna Allé 1.
Hvornår: Fredag d. 28. marts kl. 15-17

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund