Loading...

Nyheder 2014

Stjernedrys over Hvidovre Stadion

01. april 2014 · Jeppe Weinreich

24 unge talenter fik en stor oplevelse, da IAAF fredag før VM Halvmaraton havde indbudt til ”clinic” i Hvidovre.

Hvidovre en fredag eftermiddag er ikke lige stedet, hvor man forventer at rende ind i nogle af atletikverdenens ikoner. Men det skete, og det var nærmest lidt uvirkeligt. Mens 24 atletiktalenter stod i Hvidovre Hallen og afventede dagens to indbudte undervisere, Andreas Thorkildsen og Kajsa Bergqvist, ankom Sergey Bubka punktligt. Den venlige og imødekommende Sergey Bubka, som i dag er vicepræsident i IAAF, kunne lige nå et interview med TV2 Sporten, så ankom de to andre stjerner.

Grundet det gode vejr blev det besluttet at flytte spydkastseancen udenfor, og efter en introduktion ved cheftræner i EKC Øst, Carsten Bomme, gik spydkasterne udenfor, mens højdespringerne blev inde i hallen.


EKC-trænerne Knud Andersen og Lars Møller indledte træningen, som foregik i en løbende dialog med Thorkildsen. Langt ude i den anden ende af stadion stod en rød kegle placeret ved 91.59 meter – Thorkildsens norske rekord! Så langt når de færreste drenge, men mindre kan også gøre det, og de mange fremmødte forældre og almindeligt nysgerrige atletikfans fik en god dag ud af det. 

Thorkildsen har selv kastet to gange før i Danmark. I 1999 vandt han som 17-årig i Esbjerg det europæiske Ungdoms-OL, mens han også sejrede ved Europa Cup’en i Odense i 2007, hvor han med 87.64 meter satte en solid stadionrekord. Kajsa Bergqvist kunne også fortælle IAAF’s udsendte reporter, at hun som 12-årig havde deltaget ved et skolestævne i Hvidovre.

Der blev sluttet af indenfor i hallen, hvor Sergey Bubka holdt en lille peptalk til de danske atletiktalenter, inden der blev sluttet af med fællesfotograferinger og autografskrivning.

Foto: Stoholms to talentfulde piger, Sarah Bahat og Sofie Dahl, i selskab med en dobbelt olympisk mester. (Deca)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund