Loading...

Nyheder 2014

Zürich2014: Fire danskere forhåndsudtaget

03. april 2014 · Jeppe Weinreich

Sportschef Thomas Bøgh har i dag foretaget den første udtagelse af atleter til sommerens EM i Zürich.

Sommerens absolutte højdepunkt for den danske atletikelite bliver EM i Zürich i dagene 12.-17. august 2014 - og allerede nu har fire danske atleter fået besked om, at de er blevet udtaget. Det drejer sig om de to stangspringere fra Sparta, Caroline Bonde Holm og Rasmus W. Jørgensen, samt 400-meter-løber Nick Ekelund-Arenander (Sparta) og Jess Draskau-Petersson (Aarhus 1900) på maraton.

Udtagelsen er den første af tre planlagte. Den næste er d. 1. juli, mens deadline for den endelige udtagelse er d. 5. august.

Tre af de fire udtagne atleter har klaret de opstillede krav denne vinter, mens Jess Draskau-Petersson med sin PR ved det netop afviklede VM Halvmaraton viste så god form, at sportschef Thomas Bøgh også har valgt at udtage hende, selvom hun formelt ikke har været under kravet på maraton (2:37,00) i kvalifikationsperioden.

”Maraton er noget helt specielt, og tanken bag at udtage Jess allerede nu, er at give hende den fornødne ro, så hun allerede nu kan tilrettelægge træningen frem mod at toppe ved EM – og ikke skal ud at jagte kvalifikationskravet,” udtaler Thomas Bøgh.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund