Loading...

Nyheder 2014

To danskere udtaget til Europa Cup

23. april 2014 · Jeppe Weinreich

Lars Budolfsen og Jesper Faurschou kan se frem til at løbe maratondistancen i Zürich til sommer.

Ved VM Halvmaraton for knap fire uger siden løb Lars Budolfsen (Sparta) og Jesper Faurschou (Herning LK) i mål næsten samtidig i nye personlige rekorder. Den flotte præstation har nu udløst en ekstra bonus i form af udtagelse til Europa Cup’en i maraton – og de to herrer får deltagelse af yderligere to, som udtages på et senere tidspunkt. 

Europa Cup’en på maraton var tidligere et selvstændigt holdmesterskab, men siden 1994 er det blevet afviklet hvert fjerde år i forbindelse med det store Atletik-EM. Det betyder, at den foreløbige danske trup til EM i Zürich nu er vokset med to navne.

”VM Halvmaraton for nylig viste, at der er grøde i dansk langdistanceløb, og at en samlet satsning på flere løbere kunne give en effekt. Det er på den baggrund, at vi nu har valgt at stille med et hold,” lyder det fra sportschef Thomas Bøgh, som samtidig glæder sig over, at en ny samarbejdspartner, Boligselskabet Sct. Jørgen og Nykredits fælles løbeklub i Viborg, har muliggjort denne ekstraordinære satsning.

Det formelle danske krav til EM på maraton lyder på 2:17,00, men i forbindelse med Europa Cup’en gør andre betingelser sig gældende, nemlig 2:19,30 eller 1:05,30 på halvmaraton – og disse krav har fire danske herrer opfyldt.

En flot, men svær rute
De schweiziske arrangører har udtænkt en flot og spektakulær maratonstrækning, som dog næppe egner sig til hurtige tider. På den 10 km lange rundstrækning skal deltagerne således fire gange kæmpe sig op ad den samme stejle stigning på ca. 50 højdemeter. Som det var tilfældet ved VM Halvmaraton, er det de tre hurtigste deltagere fra hvert land, som tæller i holdkonkurrencen.

Dansk atletik vil også være repræsenteret på kvindernes maraton ved Jess Draskau-Petersson (Aarhus 1900), som tidligere på måneden blev forhåndsudtaget. 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund