Loading...

Nyheder 2014

Troest forpasser dansk rekord med 0,03 sek.

04. maj 2014 · Jeppe Weinreich

TÅRNBY GAMES 2. DAG. Med 38,77 sek. på den ”skæve” 300 meter-distance fik Stina Troest en særdeles lovende start på sæsonen. Det samme var tilfældet på 3000 meteren, hvor Maria Larsen klarede kravet til Junior-VM.

300 meteren på andendagen af Tårnby Games er en fast tradition, som både sprintere, hække- og 800 meter-løbere bruger som indgang til sæsonen. At 20-årige Stina Troest (Amager AC) vel er alle tre ting, viste hun ved stævnets afslutning, da hun i overbevisende stil vandt den sjældent løbne distance i 38,77 sek. Dermed skar hun næsten et halvt sekund af sin PR fra sidste års stævne og var samtidig sølle tre hundrededele fra Sofie Abildtrups 12 år gamle bedstenotering. Øvelsen, som arrangørerne sammen med mændenes 800 meter om lørdagen havde udvalgt som en speciel øvelse med pengepræmier, fik dermed føjet det ønskede ekstra til sig. På andenpladsen løb 16-årige Anne Sofie Kirkegaard (Sparta) med 39,75 sek. også flot, selv om der manglede 0,15 sek. i en PR.
Stina Troest i startblokken - med Kristoffer Hari som tilskuer i græsset. (NS Foto)

På mændenes distance kunne Festus Asante (Korsør AM) måske lidt overraskende slå Nicklas Hyde (Sparta). Men det var ikke Hyde, som løb langsomt; hans 34,43 sek. var for ham hurtigere end i fjor. Det var ganske enkelt Festus, som med 34,10 sek. løb ganske stærkt i det, der var hans første forsøg på distancen i seks år.

Suverænt sololøb af Maria Larsen

På kvindernes 3000 meter gik KIF'eren Maria Larsen (foto) efter at klare kravet til sommerens Junior-VM. Det krævede en tid på 9:26,50 – eller knap seks sekunder hurtigere, end hun før havde løbet. Det lignede et lidt for optimistisk udlæg, da hun rundede den første kilometer i 3:04 min., men det store tidstab, som man oftest ser i den slags sololøb, indfandt sig ikke. Nok var de næste mellemtider langsommere, men Maria kæmpede med overskud hele vejen og blev i mål belønnet med en meget flot PR 9:22,01. Det er den hurtigste tid af en dansk kvinde siden sæsonen 2003 og er faktisk bare 2½ sekund fra 18-års rekorden, sat af en anden KIF’er, Connie Olsen, tilbage i 1978! Mon ikke den er i fare, når Maria kommer med i et hurtigt felt?

Hari – hurtigere end i fjor
Efter sine 10,47 sek. lørdag fulgte 16-årige Kristoffer Hari (Sparta) søndag op på den dobbelte distance med fine 21,32 sek. (+1,7). En tid, der bare er 0,16 sek. fra hans PR, men væsentlig bedre end sidste års sæsonåbning i Tårnby, hvor uret dengang stoppede på 21,77 sek.

Stærke ungdomspræstationer belønnet med pokal
I fjor modtog netop Kristoffer Hari ”Tårnby Games Pokalen” for bedste præstation hos drengene. Den ære tilfaldt i år Andreas Lindgreen (Sparta), der skar en kæmpe luns af sin PR på 3000 meter med tiden 8:41,12 og - nok så vigtigt for ham – kom under kravet (8:44,00) til Youth Olympic Games Trials i Aserbajdsjan om fire uger. Et krav, som den ét år ældre Joachim Weel Rosbo (Bagsværd AC) med 8:43,54 såmænd også klarede i samme heat.

Thea Jensen (Hvidovre AM) har de seneste par sæsoner ofte forbedret sig i kuglestød, men altid i små bidder. Søndag fik hun så til gengæld i en flot serie forbedret sin egen 15-års rekord i kuglestød (3kg) med hele 69 cm, så den nu lyder på flotte 14.57 meter. Dén præstation var så god, at pokalen gik til hende. Men der var naturligvis mange andre gode ting. Se dem alle på nedenstående link.


 

© Copyright Dansk Atletik Forbund