Loading...

Nyheder 2014

Shujaa flyver ud på 7.84 meter

21. maj 2014 · Jeppe Weinreich

Den danske rekordholder på 60 meter hæk sejrede natten til søndag ved ”Big12” i Texas, denne gang i længdespring, hvor han nu rangerer som næstbedste dansker gennem tiderne.

Shujaa Benson vakte berettiget opsigt, da han i februar som et totalt ukendt navn erobrede den danske rekord på 60 meter hæk. Natten til søndag var den tanzaniansk fødte dansker igen god for et opsigtsvækkende resultat, da han i Lubbock, Texas røg ud på 7.84 meter (+1,7) i længdespring og dermed sikrede sig sejren ved det prestigefyldte ”Big 12”.

”Det var et nogenlunde spring, hvor jeg endelig fik tingene til at hænge sammen. Men jeg var kun lige inde på planken, mens jeg i de to andre spring satte af bag den,” fortæller 23-årige Shujaa, der havde marginalerne på sin side. Således sprang nr. 2 og 3 hhv. 7.82 og 7.81 meter.


EM-kandidat – i to øvelser
Det lange spring, der bringer ham forbi Jesper Tørring (7.80m) og Andreas Trajkovski (7.82m) på alle tiders rangliste, blev opnået i det tredje forsøg, efter at han allerede i anden omgang havde sat PR med 7.61 meter. Med et EM-krav, som lyder på 7.95 meter, kandiderer Aarhus 1900-atleten fra Texas Tech University nu til sommerens EM i både længdespring og hækkeløb. En sjælden kombination, som ikke er set siden OL 1972 af førnævnte Tørring. 

Dagen efter vinderspringet løb Shujaa 13,99 sek. på 110 meter hæk – om end i for kraftig medvind. Her har han tidligere i år løbet 13,85w og 14,10 sek. med godkendt vind. Kravet til Zürich er med 13,75 sek. heller ikke langt væk. Men får vi så Shujaa at se til start på hjemlig grund, vil mange sikkert spørge?

”Jeg vil vildt gerne hjem til Danmark og konkurrere, men planen lige nu er at blive her sommeren over, så jeg kan gøre det hele færdigt i december,” siger Shujaa Benson, der taler udmærket dansk, men efter fem år i USA undertiden må ty til engelsk for at finde det rette udtryk.

Sammen med sit universitetshold ”Red Raiders” resterer der for ham to sæsonhøjdepunkter: NCAA Regionals i Arkansas (29.-31. maj), og om alt går vel den store finale NCAA, som finder sted den 11.-14 juni i Eugene, Oregon. Udtagelsesstævnet i Randers bliver altså med sikkerhed uden Shujaa, men skulle han kvalificere sig til EM, kan det blive til en kort visit i det danske.

Aarhus 1900
”Skolen giver lov til det, og jeg har derfor snakket lidt med Mikkel (Larsen, red.) om måske at løbe et par stævner i Danmark i perioden op til EM, men det ligger ikke fast,” siger Shujaa, der trods sit medlemskab af Aarhus 1900 kun erindrer at have besøgt byen en enkelt gang - i forbindelse med en landsholdssamling fra tiden, da han endnu satsede på amerikansk fodbold.

”Det var Mikkel (Larsen, red.), som jeg først mødtes med, og som jeg har holdt kontakten med, så jeg synes, det ville være fedt at løbe for Aarhus 1900,” siger Shujaa, der dog har sin familie og alle vennerne i København. Faktisk har han – hvad de færreste nok ved – engang været medlem af Sparta. Efter at han kom til Danmark som 8-årig, boede han nemlig på Østerbro.

”Jo, jeg gik til atletik i Sparta i nogle måneder, da jeg var 12-13 år, men jeg var ikke rigtig sikker på, om jeg kunne lide det. På det tidspunkt var jeg dog også meget lille af min alder,” lyder det fra Shujaa Benson, der siden er vokset til den pæne højde 188 cm. 

En omvej gennem amerikansk fodbold skulle der altså til, inden hans talent for atletikken blev tydeligt for enhver. Hvor langt det så rækker, vil de kommende sæsoner give et vigtigt praj om. Selv siger han det sådan: ”Jeg føler, at jeg først nu rører overfladen af mit potentiale”.

BIG 12 Outdoors – Lubbock, Texas 17.-18. maj 2014
Længdespring M
1. Shujaa Benson, Texas Tech 7.84 meter
2. Jerome Wilson, Texas Tech 7.82 meter
3. Devin Field, K-State 7.81 meter
Resultatliste

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund