Loading...

Nyheder 2014

Sidste chance på Langvang

06. juni 2014 · Jeppe Weinreich

EM HOLD. Selvom weekendens stævne i Randers ikke er et decideret udtagelsesstævne, så er der stadig lagt op til flere spændende dyster. Og vil man overbevise sportschef Thomas Bøgh om, at man skal med til Riga om to uger, så er Langvang Stadion stedet at gøre det.

En stor del af den danske elite stiller lørdag og søndag til start i Randers. De to konkurrencedage er – med visse små ændringer – identisk med det tidsprogram, som venter landsholdet ved matchen (EM Hold, 2. division) i Riga d. 21.-22. juni. 

I forhold til det først publicerede program er kvindernes 5000 meter blevet aflyst, mens mændenes lille trespringsfelt (to tilmeldte) kommer til at foregå sammen med kvindernes længdespring. Af sportslige hensyn er 400 meter og 1500 meter for mænd desuden byttet om, da et par sprintere gerne vil løbe både 100 og 400 meter.

EM Hold udtagelsesstævnet har tidligere år kørt efter devisen, at vinderen i hver øvelse tog landsholdspladsen – uanset hvad. Det gør det ikke denne gang, hvor enkelte topnavne har fået lov til at starte i udlandet uden af den grund at miste en ellers selvskreven landsholdplads. Det gælder bl.a. Andreas Bube (Bagsværd AC), som fortsat jagter EM-kravet på 800 meter, og derfor har valgt at løbe i IAAF-stævnet i Hengelo i weekenden. 

En sejr er altså ikke ensbetydende med en plads på landsholdet, men skal man overbevise sportschef Thomas Bøgh om, at man skal med til Riga, så er Langvang Stadion det helt rigtige sted at gøre det.

”Det her er sidste chance for at vise noget inden udtagelsen. Så jeg forventer da, at se rigtig mange, som præsterer i weekenden,” siger Thomas Bøgh, der sammen med elitestaben i DAF udtager holdet efter weekendens konkurrencer.

Ekelund-Arenander meldes klar
Sportschefen må også se bort fra Stina Troest, der stod til at skulle løbe 800 meter. Amager-løberen, der så sent som mandag i Bydgoscz (POL) igen var under EM-kravet på 400 meter hæk med 57,24 sek., har fået en lille overbelastningsskade i baglåret og har valgt at spare sig. Til gengæld er det endelig bekræftet, at stævnets største profil, Nick Ekelund-Arenander (Sparta), både løber 200 og 400 meter. Det bliver den danske rekordholders første optræden på Langvang Stadion, og de respektive stadionrekorder fra DM 2002 kunne komme i fare. Dengang vandt Morten Jensen og Christian Birk i hhv. 21,30 og 46,83 sek.

1500 meter-brag i vente
Et par af weekendens øvelser tegner helt åbne. På mændenes 1500 meter er der lagt op til en gentagelse af den uhyre tætte finale fra Inde-DM i år (foto), hvor Andreas Bueno (Aarhus 1900) besejrede Thijs Nijhuis (Viborg AM) med én hundrededel af et sekund. Siden oplevede Nijhuis en formnedgang, men i går torsdag meldte han sig tilbage som en reel landsholdskandidat, da han i Jessheim (NOR) satte udendørs-PR med 3:44,81 min.


Andre interessante opgør venter i bl.a. kvindernes kuglestød, hvor Maria Sløk Hansen (Hvidovre AM) ved sidste weekends DT-match bragte sig foran Trine Mulbjerg (1900) med 2-1 i indbyrdes opgør denne sæson. En anden imødeset dyst finder man i mændenes længdespring, hvor Morten Jensen kan forvente kamp til stregen fra sine to yngre klubkammerater, Benjamin Gabrielsen og Andreas Trajkovski.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund