Loading...

Nyheder 2014

2 x dansk bronze ved NM Mangekamp

10. juni 2014 · Jeppe Weinreich

For første gang i adskillige år kom der danskere på podiet ved et NM Mangekamp. Sofie Albrechtsen og Sandra Böll hed de to medaljetagere i hhv. U20 og U23 klassen.

De nordiske konkurrenter plejer at tage det hele, men NM 2014 i Island skulle vise sig at blive en glædelig overraskelse; der kom nemlig dansk metal på bordet. På forhånd var det i kvindernes juniorklasse, at dansk atletik stod stærkest med Sofie Albrechtsen (EAM) og Mette Graversgaard (1900). Førstnævnte kom godt fra start med årsbedste 1.71 meter i højdespring, fulgt op af tangering af PR i kuglestød med 12.51 meter. Førstedagens afsluttende 200 meter resulterede i 26,19 sek. – en forbedring af PR med præcis et kvart sekund. Altså en rigtig god start. Det samme var ikke tilfældet for Mette Graversgaard, der havde en mindre god dag med resultater et stykke under sit normale niveau.

Søndag sprang Albrechtsen op til sit bedste i længdespring og lå nu til en stor PR. Spydkast og 800 meter var imidlertid væsentligt dårligere end i hendes friske PR-serie fra sidste måned, men grundet den gode start kunne hun slutte af med ny personlig rekord 4871 point. – og som førnævnt bronze. Graversgaard måtte nøjes med 8. pladsen et pænt stykke fra sit bedste.

Böll får bronze – efter præmieoverrækkelsen 
I U23 klassen lagde Sandra Böll (Sparta) også fint ud med bl.a. sæsonbedste i højdespring med 1.68 meter, udendørs-PR i kugle samt PR på 200 meter med tiden 26,28 sek. Søndagen blev afsluttet med en meget stor PR-forbedring på 800 meter til 2:26,21 min. Det løb alt sammen op i 4809 point. – 56 point mere end i PR-serien fra Firenze i maj. Dermed har hun i alt forbedret sig med 451 point i år! Trods det fine resultat havde hun ikke regnet med medalje, men en sent opdaget regnefejl på 200 meter – hvor en svensk konkurrent havde fået for mange point – betød, at bronzemedaljen skiftede ejer, og først efter præmieoverrækkelsen ved banketten om aftenen!

Diskos-kiks koster dyrt
Eneste mandlige deltager, Oliver Ryborg Kjeldsen (1900), lavede en udmærket førstedag, hvor specielt hans PR på 400 meter med 50,59 sek. er værd at fremhæve. Efter at have løbet gode 15,27 sek. på 110 meter hæk – 0,01s fra PR - så det egentlig fint ud, men på fatal vis kiksede han så tre gange i diskoskast, og dermed var det løb kørt. Trods to andre nuller i stang og spyd valgte han alligevel at løbe 1500 meteren hjem i sin hurtigste tid nogensinde 4:43,89 min., og dermed kunne han trods alt vende tilbage med to personlige rekorder.

De to danskere i den yngste pigeklasse (U18), Nikoline Skifter Andersen (DELTA) og Freja Nowack (OA/OGF) sluttede som hhv. nr. 6 og 8. I begge tilfælde med en pointsum ikke langt fra de personlige rekorder.

”Jeg synes, at turen generelt var en stor succes for vores satsning i mangekamp herhjemme. De seks deltageres resultater viste, at vi generelt kan følge med de andre nordiske nationer,” lyder det fra holdleder Jesper Breum Eriksen.

NM Mangekamp  - Kópavogi (ISL) d. 7.-8. juni 2014
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund