Loading...

Nyheder 2014

Flot weekend i Hvidovre

18. juni 2014 · Jeppe Weinreich

I dets blot anden udgave markerede Copenhagen Open sig som et attraktivt, hjemligt stævnetilbud. I sidste ende nåede arrangørerne fra Hvidovre AM op på 1860 starter.

Der blev løbet, sprunget og kastet til den store guldmedalje ved weekendens Copenhagen Open på Hvidovre Stadion. Det solrige vejr spillede også med ved det meget velorganiserede stævne, om end vinden om lørdagen blæste den ”forkerte” vej, hvad den ellers ikke plejer at gøre i Hvidovre. Søndag vendte den imidlertid, og hvor lørdagen var fattig på personlige rekorder på sprintdistancerne, var det modsatte her tilfældet med søndagens 200 meter løb. Hurtigst i seniorernes A-heat var Hvidovres egen Kasper Olsen, som sejrede i sæsonbedste 21,83 sek., mens Emil Strøm (Sparta) på andenpladsen satte PR med 21,87 sek.

I kvindernes heat løb Martha Traoré (Sparta) ligeledes meget stærkt, men desværre målte vinden 2,5 m/s, hvorfor hun gik glip af en stor PR-forbedring til 24,50 sek. Kravet til Junior-VM – hvor Martha allerede er kvalificeret i længdespring – lyder i øvrigt på 24,37 sek.


40 meter for de små poder 
Men ellers var det naturligvis de helt unge, som tegnede stævnets profil. Lørdag løb de deres respektive sprintdistancer – fra 60 til 80 meter, mens de om søndagen fik mulighed for at løbe 100 meter. De helt unge på 6-7 år løb her 40 meter med indledende og finale – og en en mor eller far stående ved målstregen for at tage imod.   

I de andre ungdomsklasser var der et væld af fine resultater. Hos de 14-15 årige drenge imponerede det nye navn Tobias G. Larsen fra Holte Atletik – bare årgang 2000 - med 23,43 sek. på 200 meter i lidt for megen medvind (2,4 m/s), mens 15-årige Casper Jørgensen (Amager AC) kastede 1-kg diskossen ud på ny PR 54.50 meter. 

To danske årsbedste
Flere landsholdsdeltagere deltog ved stævnet, og de viste stort set alle, at formen er god her før weekends match i Riga. I højdespring blev det til dansk årsbedste ved Sandras B. Christensen (Amager AC) med 1.74 meter, mens Meiken Greve (Sparta) i hammer kast gjorde det samme med 59.50 meter. Her forbedrede nr. 6. på alle tiders rangliste, Louise Odgaard (Sparta), sig til 55.07 meter.

Hækkeløber Nicolai Hartling (Sparta) understregede sin gode fremgang i år ved at skære knap et halvt sekund af sin PR på 400 meter til 49,02 sek., hvilket lover godt forud for hans debut på seniorlandsholdet på den lange hæk. 


Det ligger allerede fast, at Copenhagen Open 2015 afvikles igen næste år d. 13.-14. juni. Her regner stævnechef Michael Bruun Jepsen med, at de 2000 starter vil blive nået. Landets to største er fortsat Tårnby Games i maj og Afslutningsstævnet i Greve i september, der plejer at have omkring 2200 af slagsen.

Copenhagen Open – Hvidovre, d. 14.-15. juni 2014 
Alle resultater

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund